Allsvenskan 2015

”Super-Mush” allt närmare Djurgården

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

”Man kan vara mer hoppfull än tidigare”

Mushekwi.
Mushekwi.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är hoppfull om att lösa skyttekungen Nyasha Mushekwi till slutspurten av allsvenskan.

Just nu förhandlar Mushekwi med sin sydafrikanska klubb.

– Han är registrerad hos oss, så nu är det upp till Sundowns, säger Andersson.

Nyasha Mushekwi lånades in till Djurgården just före det svenska transferfönstret slog igenom inför säsongen. Den 28-årige zimbabwiern gjorde omedelbar succé och har med sina tolv mål bidragit mycket till Djurgårdens starka säsong.

Lånet från den sydafrikanska klubben Sundowns gällde till den 31 augusti och i samband med att avtalet gick ut fanns det ett antal intressenter, däribland turkiska klubbar.

Vill förlänga lånet

Men när de europeiska transferfönstren slog igen var Mushekwi fortfarande Sundowns spelare. Samtidigt får han inte spela för dem eftersom Sundowns utlänningskvot redan är fylld.

Det är här som Djurgården kommer in i bilden. Klubben har lämnat ett förslag om att förlänga lånet över resten av säsongen, och Mushekwi har vid flera tillfällen sagt att han vill fortsätta i blåränderna.

– Nyasha och Sundowns har en diskussion. Möjligheterna om att gå någonstans är ganska få vid det här laget, säger Bosse Andersson när Sportbladet ringer upp.

”Överens med spelaren”

Finns det anledning att vara hoppfull?

– Man kan vara mer hoppfull än tidigare. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna. Det är Nyasha och Sundowns som får lösa det. Utlänningskvoten är ju stängd, så det är deras problem. Nyasha kan spela här, men inte i Sundowns.

Och ert förslag ligger?

– Vi är överens med spelaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nyasha Mushekwi

Djurgårdens IF Fotboll