Allsvenskan 2015

”Visste inte hur jag skulle jubla”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Blåvitts fynd Rogne hjälte i premiären Så mycket kostade han

GÖTEBORG. IFK Göteborgs matchhjälte är så ovan som målskytt att han inte visste hur han skulle jubla.

– När jag gjort fem mål ska jag fundera över att träna in en målgest, säger Thomas Rogne, 24.

Rogne.

Guldutmanaren IFK Göteborgs spel var krampaktig, speciellt under den första halvleken mot Åtvidaberg.

Det blev något bättre i den andra halvleken men det krävdes en fast situation för att bärga tre poäng.

Sebastian Eriksson slog en fin inläggsfrispark från vänster och nyförvärvet från Wigan, norske mittbacken Thomas Rogne, nickade in matchens enda mål.

– Vi har tränat ganska mycket på fasta situationer. Magnus (Edlund, assisterande tränare) är duktig och alla vet vad de ska göra i de situationerna. Alla har olika uppgifter och nu nådde bollen fram till mig.

Rogne är dock en i högsta grad ovan målskytt.

Visste inte hur han skulle jubla

I 75 seriematcher med klubblagen Stabaek, Celtic och Wigan har det bara blivit tre mål innan dagens fullträff med IFK Göteborg och i inte i någon av matcherna (där han har gjort mål) har han varit med och vunnit...

Visste du vad du skulle göra efter målet?

– Haha, nej, jag visste inte det! Men så insåg jag att det var framför klacken så då löpte jag ner i hörnet och, ja…jublade.

Har du någon målgest?

– Nej, nej. När jag har gjort fem mål i IFK så ska jag börja fundera på en.

Med tanke på ditt huvudspel, är det inte märkligt att du inte gjort fler mål tidigare?

– Ja, kanske. Men det handlar om en helt annan instinkt när man ska göra mål än att stå på mittplan, stångas och nicka bort bollar, säger Rogne och fortsätter:

– Desutom har jag haft lite otur i några debuter. I debuten med Celtic var jag jättenära två gånger. Samma sak i debuten i Wigan, två gånger.

– Jag träffade ribban i båda matcherna…

Fick 2,5 miljoner i sign-on

I båda?

– Ja, ja. Så det var dags nu!

Enligt uppgifter till Sportbladet agerade IFK Göteborg mycket snabbt när Rogne efter först skadeproblem och sedan ringa speltid löstes ut av Wigan från sitt kontrakt tidigare i våras.

IFK Göteborg behövde inte betala någon övergångssumma. Norrmannen lockades till allsvenskan med en sign-on kring 2,5 miljoner kronor och månadslön på strax över 100 000 kronor och skrev på för tre år med IFK Göteborg.

Upplägget blir extra förmånligt eftersom Rogne, liksom IFK Göteborgs övriga utländska värvningar, plockats till Sverige med hjälp av den svenska expertskatten där bara 75 procent av lönen beskattas.

Inför allsvenska premiären motiverade Rogne, tidigare norsk landslagsman, för Sportbladet varför han valde att återstarta karriären i IFK Göteborg:

– Jag kunde ha flyttat till ett mittenlag på kontinenten. Men jag ville till ett lag som verkligen tror på mig, ett topplag, med bra stadion, många fans. Jag ville till IFK Göteborg för att vinna titlar.

ANNONS

Missa inte - Eintracht Frankfurt möter Glasgow Rangers i Europa League-finalen ikväll. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Sebastian Eriksson

Thomas Rogne