Helsingborgs IF

Astrit Ajdarevic till Helsingborgs IF

Av: 

Jonathan Berntsson

Robert Rosén

Ajdarevic i svenska U21-landslaget 2012.
Ajdarevic i svenska U21-landslaget 2012.

FOTBOLL

Astrit Ajdarevic vänder hem till Sverige.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Helsingborgs IF gjort klart med mittfältaren.

– Vi är långt komna i förhandlingarna, säger Ajdarevic.

2012 lämnade Astrit Ajdarevic IFK Norrköping för Standard Liege - i en affär som kostade den belgiska klubben omkring 15 miljoner kronor. Enligt uppgifter till Sportbladet vänder den 24-årige mittfältaren nu hem till Sverige. Detta då Helsingborgs IF ska ha gjort klart med Ajdarevic.

För Sportbladet vill inte 24-åringen bekräfta att någonting är klart, men tydligt är att han har siktet inställt på Helsingborg och allsvenskan.

Det rör sig om ett lån från den belgiska klubben och enligt belgiska DH innefattar det ingen köpaktion.

– Vi har pratat och diskuterat och förhandlat och allt det där. Det är något vi har gjort och vi är långt komna. Det handlar om ett lån, men jag vill inte gå in på längden, säger Astrit Ajdarevic.

När är det helt klart, då?

– När någon klubb skriver på sin hemsida att en övergång är klart. Så är det överallt, säger Ajdarevic och skrattar.

Spelat för U21-landslaget

Han förklarar att han följt allsvenskan sedan han lämnade serien. I Belgien har han haft det tufft och anledningen till att han återvänder är tydlig.

– Jag vill spela fotboll. Jag kommer inte tillbaka till Sverige för att bli modell, utan att spela. I Belgien har det varit klart påfrestande med sex tränare på tre år. Det är allt jag kan säga om det, det går inte att vara bitter över det som hänt, utan jag ser till framtiden och vad som kommer.

Vad säger du om Helsingborg?

– Det är en jättefin klubb, en av de större klubbarna i Sverige de senaste tio åren. Det är bara positivt med bra spelare.

"Bra intryck av Henke"

Vilka är dina intryck av Henrik Larsson?

– Jag har fått bra intryck. Jag känner honom sedan innan när han var i Falkenberg. Jag är själv från Falkenberg och min lillebror spelade där när han var tränare. Han vet var han har mig och jag vet var jag har honom.

Det sägs att Helsingborg har stramat åt sin spelarlöner rejält. Stämmer det i ditt fall?

– Det är ingenting jag vill gå in på. Helsingborg vet vad jag gör för uppoffringar och jag vet vad de gör för uppoffringar. Allt är ömsesidigt om allt nu löser sig. Det är inget folk behöver oroa sig över. Lönen kan vara allt ifrån noll kronor till en miljon, det är ingenting som jag tänker på. Jag kommer hit för att spela fotboll.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Helsingborg betala Ajdarevic mellan 30 000 och 40 000 kronor i månaden och resten av lönen står den belgiska klubben för.

Astrit Ajdarevic har sedan tidigare ett förflutet i Liverpools ungdomslag och har representerat Sverige upp till U21-landslagsnivå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Helsingborgs IF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Helsingborgs IF

Astrit Ajdarević

FC Helsingborg