David Trezeguet

EM-hjälten lägger skorna på hyllan

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

David Trezeguet har spelat sin sista match

Foto: Nr 9 David Trezeguet slutar med fotbollen.

David Trezeguet, en av fotbollsvärldens främsta avslutare väljer nu att lägga skorna på hyllan vid 37 års ålder. Anfallaren avgjorde EM-finalen 2000 och har gjort 149 mål på 245 matcher i Juventus.

Sent på tisdagskvällen meddelade den 37-årige fransmannen David Trezeguet att han lägger av med fotbollen för gott. Han har spelat fotboll i 21 år och anses vara en av de bästa avslutarna i världen av många. Hans sista klubb blev Pune City i den indiska ISL där det bara blev fem matcher och två mål. Trezeguet är annars mest känd för sitt avgörande mål i förlängningen i EM-finalen mellan Frankrike och Italien 2000. På den tiden var det fortfarande golden goal och hans mål blev alltså direkt avgörande.

Vann skytteligan i Serie A

Trezeguet startade sin karriär i argentinska Platense innan han lämnade för Monaco 1995 som 18-åring. Efter fem år där och 52 mål på 93 matcher bar det sommaren 2000 efter EM iväg till Juventus där han spelade i hela tio år och gjorde 149 mål på 245 matcher vilket får anses vara ett fantastiskt facit. Där vann han Serie A flera gånger och vann dessutom skytteligan säsongen 2001/2002.

Från 2004-2006 bildade han ofta anfallspar med Zlatan Ibrahimovic innan svensken flyttade vidare till Inter efter calciopoli-skandalen. Det cirkulerar nu uppgifter om att han ska erbjudas en roll inom Juventus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

David Trezeguet

Serie A

Juventus FC