Bekräftat: Malmö gör klart med Lewicki

FOTBOLL

"En fantastisk känsla"

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Lewicki får chansen.

Malmö FF värvar två spelare.

Oscar Lewicki, den 22-årige mittfältaren som vuxit fram till en stjärna i U21 och lagkapten i Häcken, är klar för klubben.

Även Erik Andersson, den unge mittfältaren från Landskrona, ansluter.

Efter att ha bärgat SM-guldet har Malmö FF ett fortsatt äventyr i Champions League att se fram emot. Nu förstärks truppen med en hemvändare.

Svenska mästarna har gjort klart med Oscar Lewicki, samme man som sköt Sverige till U21-EM efter ett sent mål i playoff mot Frankrike.

22-åringen ansluter närmast från seriekonkurrenten Häcken, där han var lagkapten, och har skrivit på för tre år.

– Det är en fantastisk känsla. Jag har svårt att hålla tillbaka leendet. Det är en otroligt fin förening som de senaste åren tagit taktpinnen i svensk fotboll, säger Lewicki på dagens presskonferens.

Spelat i Bayern Munchen

Redan förra månaden kopplades Lewicki ihop med Malmö, men valde då att inte kommentera mer än att han skulle sätta sig med sin agent och se vilka erbjudanden som fanns på bordet.

Lewicki lämnade Malmö FF som 16-åring för att prova lyckan i Bayern Munchen, där han tillbringade tre säsonger.

Mittfältaren vände därefter hem till Sverige och hamnade i Häcken innan han etablerade sig som en av allsvenskans främsta på sin position.

Även Erik Andersson, Landskrona-mittfältaren som är född 1997, är klar för klubben och har skrivit på ett fyraårskontrakt. Sportchef Daniel Andersson kommenterar:

– Erik är en stor talang som det har snackats om länge. Vi har följt honom sedan han var liten, jag personligen mer och mer de senaste månaderna. Det är en spelare med väldigt fin vänsterfot, bra speluppfattning och stor potential. Vi hoppas att han i vår omgivning kan ha nästa kliv och konkurrera redan i år om en startplats.

ARTIKELN HANDLAR OM