Spelarna rasar mot konstgräs i VM

FOTBOLL

Anlitar jurister för att driva frågan

Foto: Konstgräs i VM - det gillar inte Sara Thunebro och flera andra landslagsspelare

Fotbolls-VM i Kanada nästa år ska spelas på konstgräs.

Efter upprörda protester väljer nu ett fyrtiotal spelare att anlita advokater för att driva frågan framåt.

– Jag tycker det är skittråkigt att VM spelas på konstgräs. Vi har gjort en massa protester men det lär, tyvärr, inte bli någon förändring, säger Sara Thunebro till Sportbladet.

Redan förra året rasade många stora stjärnor när det uppdagades att fotbolls-VM i Kanada 2015 ska spelas på konstgräs.

– Det är skitskumt och man kan undra om detta hade skett på herrsidan, sa Lotta Schelin då.

Ett stort antal spelare skrev då under på ett upprop till Fifas organisationskommitté, där man bland annat påtalade skaderisken med konstgräs och försökte få Fifa att ändra till naturgräs.

Anlitar advokater

Men uppropet verkar ha hjälpt föga.

I dag rapporterar The Equalizer att över 40 internationella landslagsspelare har gått samman och anlitat jurister för att driva frågan framåt. Ett brev har återigen författats, men denna gång har även advokater undertecknat det.

”Mästerskapet är könsdiskriminerande”

Den 28 juli skickades brevet in till Fifa och Kanadas fotbollförbund, där advokaterna hävdar att konstgräset innebär ett sämre underlag och att det i sin tur innebär att mästerskapet är ”diskriminerande och bryter mot kanadensisk lag", skriver The Equalizer.

Sara Thunebro är en av svenskorna som har skrivit under brevet.

– Jag tror majoriteten av spelarna vill spela på vanligt gräs, även om många i Sverige är vana vid att spela på konstgräs, säger hon till Sportbladet.

Du har själv skrivit under brevet?

– Ja, jag är med på listan. Jag tycker det är skittråkigt att VM spelas på konstgräs. Vi har gjort en massa protester men det lär, tyvärr, inte bli någon förändring, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM