Fifas dom: Barcelona får inte värva spelare

FOTBOLL

Klubben stängs ute i två transferfönster

1 av 2

Fifa avslår Barcelonas överklagan.

Enligt nyhetsbyrån AP får den spanska storklubben inte värva spelare på hela 2015.

Anledningen är att klubben brutit mot reglerna gällande köp av unga spelare.

Det var i våras som Barcelona dömdes till ett års transferförbud. Anledningen var att klubben värvat minderåriga spelare på ett otillåtet sätt. Klubben överklagade dock domen till Fifa som hävde beslutet i väntan på en ny dom.

Nu har det internationella fotbollförbundets kommitté för överklaganden sagt sitt – och domen står fast. Fifa anser att Barcelonas köp av tio, icke namngivna, spelare skett på ett felaktigt sätt. Värvningarna ska handla om utlandsfödda spelare under 18 år.

Eftersom Barcelona tilläts att handla under det pågående transferfönstret skjuts ettårsdomen från i våras helt enkelt fram. Det innebär att klubben inte får värva under hela 2015, vare sig i det månadslånga januarifönstret eller det längre sommarfönstret.

Värvade Suarez i sommar

Klubben döms också till böter på 450 000 schweizerfranc, vilket motsvarar ungefär 3,4 miljoner kronor.

Det tillfälliga upphävandet av transferförbudet under årets sommarfönster innebar bland annat att Barcelona kunde komma överens med Liverpool om anfallsstjärnan Luis Suarez.

Enligt Daily Mirror tänker klubben överklaga den senaste domen till idrottens internationella skiljedomstol, Cas. Det är samma instans som nyligen fastställde Suarez avstängning för bitattacken mot Giorgio Chiellini i VM.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga