Han hemlighöll cancerdomen från Liverpool-stjärnan

FOTBOLL

Jordan Hendersons pappa ville inte störa titeljakten

1 av 2 | Foto: Jordan Hendersons pappa Brian fick cancerbeskdet strax före jul men väntade med att berätta för sin son.

Jordan Henderson spelade sitt livs fotboll under vintermånaderna.

Samtidigt levde pappa Brian med cancer – utan att berätta för sonen.

– Folk insåg inte pressen han levde under. Jag var så stolt över honom, säger Brian.

Jordan Henderson hade likt många av sina Liverpool-kollegor en fantastisk säsong i fjol.

I en intervju med lokaltidningen Liverpool Echo berättar pappa Brian hur han hemlighöll en cancersjukdom från sonen över julmånaderna.

Brian Henderson diagnosticerades med cancern i november men fördröjde med att berätta för sin son om de dåliga nyheterna under ett par vintermånader då Liverpool jagade ligatiteln.

”Stöttade honom enormt”

Den före detta polismannen berättade till slut för Jordan tidigare i år – bara dagar innan han skulle in för operation av hals och tunga.

Han vädjade till sonen att inte oroa sig, utan i stället fokusera på att fortsätta rada upp matchvinnande insatser.

– Jag gick till Brendan Rodgers (Liverpool-tränare reds anm) för att prata och han var väldigt förstående. Han gav Jordan ledigt och folket inom Liverpool var fantastiska. De stöttade honom enormt, säger Brian till Liverpool Echo.

Det var när pappan skulle ta bort en cysta som läkarna upptäckte en tumör vid nacken. Testerna visade att han hade carcinoma på halsen och en tumör på sin tunga.

Fast besluten om att göra sin pappa stolt lade Jordan Henderson beslag på priset som matchens bäste spelare tre gånger under fjolårssäsongen. Han spelade en nyckelroll i det lag som slutade tvåa i ligan och kvalificerade sig till Champions League.

– Jag sa till Jordan att det bästa han kunde göra för mig var att fortsätta bli matchens lirare i varje match. Folk insåg inte pressen han levde under. Jag var så stolt över honom.

”Det hjälpte mig”

För allt det belönades Liverpool-stjärnan med en startplats för det engelska landslaget vid Brasilien-VM.

Pappa Brian återhämtade sig fortfarande från cellgiftbehandling under mästerskapet och kunde därför inte resa till Sydamerika.

Han pratade dock med sonen var dag innan England fick tidigt respass.

– Han såg verkligen fram mot turneringen och det lös om honom. Det hjälpte mig igenom, att den erfarenheten kunde förändra hans liv.

ARTIKELN HANDLAR OM