Rasar mot kokainbild från huvudsponsorn

FOTBOLL

Reus: Tråkigt att en fin idé ska sluta så

1 av 4

Pumas stora reklamkampanj på Twitter slutade med ett rejält bakslag.

Nu rasar Marco Reus mot de fans som överlistade systemet och skickade ut skämt-autografer från stjärnan.

”Det är tråkigt att en sådan fin idé ska sluta på ett så dåligt sätt”, skriver Reus i ett uttalande.

Puma lanserade i dagarna sin kampanj #ForeverFaster där de uppmanade fans över hela världen att använda hashtagen och därigenom få en personlig hälsning med en elektronisk autograf från någon av skomärkets stjärnor. Men allt gick väldigt snett.

Bytte sina namn

Användarna insåg snabbt att tjänsten helt enkelt kopierade användarens twitternamn som sedan såg ut att vara skrivet av Radamel Falcao, Cesc Fabregas Marco Reus eller Usain Bolt. Genom att tillfälligt byta sitt namn lyckades fansen få Puma att skicka ut diverse obscena hälsningar från stjärnorna.

En av de drabbade var Borussia Dortmunds Marco Reus som plötsligt såg ut att ha skrivit ”Kokain, kan inte leva utan dig” på en idolbild som snabbt spreds i sociala medier. Nu har 25-åringen skickat ut ett uttalande via sin hemsida där han fördömer det inträffade.

”Ville ge er chansen”

”Jag ville ge er chansen att i samarbete med Puma få en virtuell autograf med en personlig hälsning från mig via Twitter. Tyvärr använde flera personer det här till alla komma på egna negativa idéer! Det är tråkigt att en sådan fin idé ska sluta på ett så dåligt sätt”, skriver Reus i sitt uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga