Succédebut för Spurs unge mittback

FOTBOLL

Han avgjorde derbyt mot West Ham Bildspel på målet och straffen

1 av 6 | Foto: Spurs sena segermål.

Missade målchanser, missad straff och utvisningar.

Men på stopptid drog mittbacken Eric Dier i djupled och skickade in matchens enda mål.

Tottenham vann derbyt mot West Ham med 1-0.

En utvisning för vardera lag – Kyle Naughton och James Collins – och flera goda målchanser. West Hams bästa hade Mark Noble från straffpunkten efter en halvtimme.

Noble brände straff

Men den 27-årige mittfältaren - som hade gjort mål på de senaste tio straffarna - kunde inte förvalta straffsparken på bästa vis. Noble sköt utanför.

I den 64:e minuten fick Tottenham ett bra frisparksläge strax utanför West Hams straffområde. Christian Eriksen gjorde sig förberedd, men blev tvungen att avbryta sitt försök.

Pochettinos första match

En supporter tog sig in på planen och han sprang rakt fram och drog till bollen med vänsterfoten. Målvakten Adrian räddade skottet, och ordningsvakter förde bort mannen.

Matchen såg ut att sluta 0-0, men på stopptid blev Eric Dier hjälte. Den 20-årige mittbacken stack i djupled och Eriksen hittade fram med en passning. Dier rullade kyligt in bollen.

Kom till klubben för några veckor sedan

Dier är född i Wimbledon, men har spelat i Portugal för Sporting de senaste säsongerna, där har han fått sin fotbollsfostran. Han värvades till Tottenham för några veckor sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM