PSG, Paris Saint-Germain FC

”Det är pinsamt”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Franske idrottsministern kritiserar PSG – och försöker påverka Uefa

Frankrikes idrottsminister Thierry Braillard arbetar för att få Uefa att tänka om kring de nya FFP-reglerna.

En ändringen skulle kunna gynna Paris Saint-Germain – som samtidigt kritiseras av ministern.

– Det är pinsamt att se matcher där laget inte har en enda fransman, säger Braillard till RMC.

Paris Saint-Germains miljardsatsning på nya spelare stannade av när Uefa införde sitt nya finansiella regelverk FFP – och förra sommaren straffade den franska klubben för brott mot detsamma. Nu försöker den franske idrottsministern förändra systemet som enkelt förklarat hindrar klubbarna från att spendera mer än de drar in varje säsong.

”Påtalat för Platini”

– Det här systemet infördes för att stoppa löneinflationen så att nya investerare skulle kunna ta sig in på marknaden. Men den fick motsatt effekt: Den frös situationen. Det är fel att vi nu vet att samma åtta klubbar hela tiden kommer att göra upp i kvartsfinalen av Champions League. Du måste också ha skattereglerna i beaktande, vilket jag påtalat för Michel Platini, säger Thierry Braillard till RMC.

”Är nödvändigt”

Men det är inte bara Uefa som får kritik från högsta politiska ort i Frankrike. Braillard är även besviken på hur PSG sköter sin verksamhet.

– Det är pinsamt att se matcher där laget inte har en enda fransman. Det är ingen fransk klubb. Var är spelarna som utbildats i våra träningsanläggningar men sedan flyttat utomlands? PSG är en vacker klubb men jag tror att det är nödvändigt för dem att investera i utbildningen av egna spelare för att lyckas på lång sikt. Nasser Al-Khelaifi (PSG:s president) har också försäkrat mig om att det är en del av planen för deras projekt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic