”Hur många har sett den där reaktionen?”

FOTBOLL

Signalen under Balotellis debut

1 av 5 | Foto: VIASAT FOTBOLL

Mario Balotelli fick chansen från start direkt i sin första match för Liverpool.

Det slutade med en 3-0-seger mot Tottenham – och en tydlig signal från managern Brendan Rodgers.

– Hur många har sett den reaktionen på en supermiss, frågar sig förre Manchester United-spelaren Bojan Djordjic i Viasat Fotboll.

Redan inför Mario Balotellis debut i Liverpools tröja gav managern Brendan Rodgers in indikation på hur han planerar att tämja den bångstyrige italienaren.

– Han är en kille som tror att han kan hjälpa oss men han är ingen stjärna. Stjärnan i vårt lag är laget. Du kan göra att de tror att de är större än de är. Då kommer egot med det, sa Rodgers enligt The Mirror.

”Det är kärlekssöndag”

Under matchen visade också Rodgers precis hur stort tålamod han kommer att ha med sin nya stjärnvärvning. Efter att Balotelli missat två utmärkta målchanser på nick skickade 24-åringen även bollen utanför ett öppet mål. Tottenhams målvakt Hugo Lloris missade en rensning som nådde italienaren men Balotellis avslut var svagt.

Trots det stod Rodgers med ett stort leende och applåderade italienarens försök.

– Där får vi se kärleken. Det värmer att se. Det värmer mitt hjärta. Det är kärlekssöndag. Det finns för många negativa människor. Jag vill se lite kärlek. Hur många har sett den reaktionen på en supermiss? Han applåderar efter, det här är kärlek, det här är en tränare. Det värmer, säger förre Manchester United-spelaren Bojan Djordjic i Viasat Fotboll.

Balotelli: Jag markerar inte

Trots Balotellis missar får 24-åringens debut ändå betecknas som godkänd.

– Jag tycker han var fantastisk. Alla ögon var på honom i dag. Beröm till honom, jag tycker han var fantastisk i en timme. Om han spelar sådär för oss varje match och fortsätter utvecklas kan han bli skillnaden mellan om vi kan utmana eller inte, säger Steven Gerrard i Viasat Fotboll.

Men italienaren överglänstes av en annan offensiv kraft. Raheem Sterling satte 1-0 redan i den åttonde minuten efter fint förarbete av Jordan Henderson och hotade matchen igenom hemmalagets försvar. Imponerade gjorde även nyförvärvet på vänsterbacksplatsen Alberto Moreno som, efter Steven Gerrards 2-0 från straffpunkten, på egen hand löpte sig fri och tryckte in 3-0.

En tung seger för Liverpool och en skön debut för Mario Balotelli. Även glädjande för Brendan Rodgers som kan fortsätta le efter lagets andra seger på tre omgångar.

– Jag sa till Balotelli innan matchen att han måste ta upp en markering på defensiva hörnor. Han svarade: ”Jag markerar inte på defensiva hörnor". Jag sa: ”Det gör du nu”, säger Rodgers.

ARTIKELN HANDLAR OM