”Han stampade mig på händerna”

FOTBOLL

Goitom tvåmålsskytt för AIK – men stördes av dobbattack

1 av 5

AIK:s Henok Goitom föll i en närkamp mot IFK Norrköpings Andreas Johansson.

Då trampade Johansson, upprepade gånger, på Goitoms händer i sina försök att få tag på bollen.

– Det är sjukt. Domaren står precis bredvid och han stampar på mina händer, säger Goitom.

Mycket handlade om Henok Goitom i mötet mellan Norrköping och AIK.

I den 23:e matchminuten petade han in 1-0 för AIK via en yttersida på ett inlägg från Ebenezer Ofori, och innan första halvlek var över hade han haft en uppmärksammad dust med IFK Norrköpings Andreas Johansson.

”Han stampade mig på händerna”

AIK-anfallaren föll i en närkamp – då passade Andreas Johansson på att upprepade gånger trampa Goitom på händerna i sina försök att få tag i bollen.

– Det är sjukt. Domaren står precis bredvid och han stampar på mina händer. Jag vet hur det är, jag har också varit proffs, det ser ut som att han inte gör det med flit men det gör han. Det är en gråzon, domaren kan inte ge gult, men han stampar på mig flera gånger, säger Goitom till C More i halvtid.

Sekvensen verkar dock inte ha stört Henok Goitom alltför mycket. I 55:e minuten utökade han ledningen till 2-0 – hans tionde mål i allsvenskan i år.

Flera allsvenska måldebutanter

Och det var fler som skulle skriva in sig i målprotokollet – några för allra första gången.

Sam Lundholm fick chansen från start precis som i matchen mot Häcken senast, och i dag tackade han för förtroendet.

20-åringen tog med sig bollen, lurade två försvarare och skruvade in 3-0 i bortre hörnet – hans första mål någonsin i allsvenskan.

– Det var skönt, jag har varit nära många gånger förut. Jag ville göra mål själv. Mitt mål nu är att starta resten av matcherna, sedan hoppas jag att vi vinner, säger målskytten till C More efter matchen.

Norrköpings Edvard Skagestad reducerade sedan till 3-1 i 79:e minuten innan det var dags för Niclas Eliasson, 18, att även han göra sitt första mål i allsvenskan efter framspelning av Henok Goitom. På tilläggstid avslutade sedan Alhaji Kamara målskyttet med att reducera till 4-2 på halvvolley.

Vinsten innebär att AIK hakar på Malmö i guldstriden, som just nu har fyra poäng tillgodo på AIK med en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM