Vart ska Falcao?

FOTBOLL

Saknades i 1-1-matchen – avslöjade själv affären

1 av 4 | Foto: Falcao på läktaren med agenten Jorge Mendes.

Radamel Falcao skulle sitta på bänken i ligamötet med Lille men saknades helt när Monaco bara fick 1-1.

Nu undrar alla var är han på väg?

Kanske råkade huvudpersonen själv avslöja transferbomben när han publicerade texten "En dröm som blir verklighet. Hala Madrid" på Twitter för att sekunden efter radera tweeten.

Hela sommaren har Radamel Falcao ryktats vara på väg att lämna Monaco. Klubben har redan sålt bland annat James Rodriguez till Real Madrid och inte förstärkt nämnvärt vilket fått många att tvivla på ägaren Dmitry Rybolovlevs tidigare så ambitiösa projekt.

Kan lånas ut

Trots det är Falcao fortfarande kvar i klubben och skulle enligt fransk media sitta på bänken i lördagens möte med Lille. Men när truppen blev officiell en timme innan avspark saknades 28-åringens namn helt. Istället tog colombianen plats på läktaren tillsammans med sin agent Jorge Mendes.

Utan sin superstjärna på planen fick Monaco bara med sig 1-1 från hemmamötet och står på fyra poäng efter lika många matcher. Nolan Roux gjorde 1-0 för Lille redan efter 18 minuter innan Falcaos ersättere Dimitar Berbatov kvitterade, efter fint förarbete av Yannick Ferreira-Carrasco, i matchens 61:a minut.

Spansk media har hela sommaren placerat Falcao i Real Madrid men enligt engelska Daily Mail finns det fler intressenter. Tidningen skriver att Real tvekar kring ytterligare en stor investeringar i sommar och att en årslång utlåning till Premier League därför är det hetaste alternativet för Falcao.

Tog bort tweeten

Både Manchester City och Arsenal ska vara med i diskussionen men tvekar på grund av anfallarens lön på motsvarande drygt 2,3 miljoner kronor i veckan. En lön som gör att ett årslångt lån totalt kostar omkring 350 miljoner kronor i ersättning till spelaren och Monaco. Enligt Sky Italia lutar det ändå åt City.

Samtidigt släppte Falcaos personliga sponsor, energidryck-tillverkaren Gatorade, tidigare under lördagen en annons på Twitter där de gratulerade stjärnan till en övergång till Real Madrid, skriver El Tiempo. Enligt tidningen raderades bilden nästan omedelbart.

Sedan blev situationen än mer märklig. Strax efter 19:00 på lördagskvällen publicerades en tweet på anfallarens officiella konto med budskapet "En dröm som blir verklighet. Hala Madrid". En bekräftelse på övergången till Real som dock raderas efter bara ett par sekunder.

”Jag måste tillbakavisa historien om en tweet jag påstås ha skrivit. Jag har inte skrivit den, det är ett fotomontage”, skriver Falcao senare i en märklig dementi.

Nu väntar fotbollsvärlden på ett besked: Vart ska Falcao?

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1