Alla såg på – då brast det för Guardiola

FOTBOLL

Snackisen i Tyskland – skämt eller allvar?

1 av 4

Thomas Müller avbröt Pep Guardiola när han skällde ut Claudio Pizarro.

Det fick han ångra.

Bayern-tränaren gav sig i stället på Müller – fysiskt.

Tyska Bundesliga är igång igen och går mot den andra omgången nu till helgen. Det märks av på träningarna. I måndags flödade känslorna på Borussia Dortmunds träning när Kevin Grosskreutz blev utslängd efter att ha bråkat med en lagkamrat.

Grosskreutz uppges ha varit förbannad över att ha blivit petad i ligapremiären.

På Bayern Münchens öppna träning i går var det Pep Guardiola som var förbannad. Den spanske stjärntränaren var först irriterad på Claudio Pizarro som han skällde ut efter noter.

Humörtränare

Då klev VM-stjärnan Thomas Müller emellan med vad som till synes verkar vara en fråga. Då brast det för Bayern-tränaren.

Guardiola puttar sin anfallare i bröstet innan han tar honom i armen och sedan greppar händerna över nacken. Allt medan han skriker ut instruktioner.

Guardiola har gjort sig känd för sitt svängiga humör. Så sent som i somras vägrade han skaka hand med en motståndartränare – efter en uppvisningsmatch mot MLS All Stars.

Böter till överviktiga spelare

Enligt tyska tidningen Bild har spanjoren implementerat nya, strikta, disciplinära regler efter lagets kollaps i Champions League förra säsongen.

Det är numera straffbart att missa klädkoden, inte lägga smutsig tvätt i tvättkorgarna och att ta telefonsamtal på bottenvåningen i träningskomplexet. Varje regelbrott kostar motsvarande drygt 2 400 kronor.

Böter kommer dessutom att delas ut till spelare som anses överviktiga och till spelare som inte äter inom en timme efter avslutad träning. Enligt Bild har spelarna tidigare valt att skjuta upp måltiden för att hinna hem och äta med sina familjer.

Se klipp på händelsen här (OBS: Extern länk).

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga