”Han var en sagolikt underbar människa”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Kaptenen: Vill hedra honom med en medalj

1 av 4

Klas Ingesson förlorade kampen mot cancer, 46 år gammal.

Nu sörjs han av Elfsborgs lagkapten Anders Svensson.

– Man blir chockad och knäckt, säger kaptenen.

Foto: BILDBYRÅN

För drygt två veckor sedan meddelade Klas Ingesson att han lämnar sin tränarpost i Elfsborg. Han angav hälsoskäl som orsak men vad ytterst få kände till var att han hade fått tillbaka blodcancern, myelom, på allvar.

Natten till i dag somnade VM 94-hjälten in i sitt hem.

– Man har vetat om att det var på gång, Klas har varit väldigt dålig på sista tiden, men ändå blir man chockad och knäckt. Tankarna går naturligtvis till hans familj. Det är fruktansvärt att förlora en man, en pappa. Det är så jävla orättvist, säger Anders Svensson.

”Vill bara att det ska vända”

Han har haft sms-kontakt med Klas Ingesson de senaste veckorna.

– Ja, och man har pratat med folk nära honom och förstått att det är illa. Det här var oundvikligt men på något sätt vill man inte inse det. Man vill bara att det ska vända och bli bra igen.

Hur har stämningen varit i Elfsborg de senaste veckorna?

– Den har ändå varit okej. Vi har försökt kämpa och kriga och göra det som Klas ville att vi skulle göra. Sedan tror jag inte att alla spelare har vetat om hur illa det faktiskt varit med honom. Det var nog först för ett par dagar sedan alla förstod att vi inte kommer från träffa Klas igen. Och det får ju fotbollen att verka meningslös, betydelselös, även om Klas förstås inte ville att vi ska känna så. Han ville att vi skulle kriga tillsammans och avsluta säsongen bra. Nu vill vi hedra honom genom att göra just det, och ta en medalj.

”Underbar människa”

Svensson berättar att han lärt sig mycket av Klas Ingesson.

– Klas hade en otrolig energi, en vilja och en kämparglöd som andra inte kan komma i närheten av. Klas var en sagolikt underbar människa. Det var en ynnest att få vara nära honom i ett års tid. Jag hade önskat att få jobba under honom längre, men jag kommer alltid vara tacksam över det han lärt mig som människa. Det kommer jag bära med mig i resten av mitt liv, säger Svensson.

Publicerad: