”Det är fotbollsporr”

FOTBOLL

Diouf gjorde 2-1 på tilläggstid – Kalmartränaren i extas

Papa Diouf, 25, räddade Kalmar FF i kväll.

Yttermittfältaren stod för två mål – varav det avgörande på tilläggstid.

– Jag vet inte vad jag ska kalla det, det är fotbollsporr, säger tränaren Hasse Eklund.

Det har gått trögt för Kalmar under en tid. Två segrar på de åtta senaste matcherna har det blivit och inför matchen mot Gefle gick Kalmars tränare Hasse Eklund ut och kritiserade sig själv.

Det verkar ha gjort susen.

Tog ledningen

Mot Gefle inledde Kalmar piggt, smålänningarna höll ett klart högre tempo än gästerna och skapade flera bra målchanser. I 61:a minuten var det sedan dags för utdelningen, när Papa Diouf fick bollen framför fötterna i straffområdet och vräkte in 1-0 på en cykelsparksvariant.

Från ingenstans kvitterade sedan en omarkerad Johan Oremo för Gefle i 77:e minuten, men det var i slutminuterna allt hände.

Bjöd på dramatik

I den 86:e minuten försökte Kalmars Tobias Eriksson sig på ett distansskott – som tog i ribbans underkant.

Därefter hade Gefles Johan Bertilsson chans att avgöra i 89:e minuten men skottet tog i stolpen och i stället var det Papa Diouf som återigen klev fram och stänkte in 2-1 i den 92:a minuten efter en djupledslöpning.

Efteråt var tränare Hasse Eklund minst sagt lättad.

– Det är fantastiskt kul att vi får tre poäng i dag. Vi är inne i en tuff period och har kämpat ett tag och när man får ett mål på tilläggstid i 92:a, ja, jag vet inte vad jag ska kalla det, det är fotbollsporr, säger han till C More.

Kalmar gästar Gamla Ullevi och IFK Göteborg i nästa match den 31 augusti, för Gefle väntar Åtvidaberg på Strömvallen den 30 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF