Utskälld av Zlatan – nu plötsligt stjärna

FOTBOLL

Kingsley Coman fick aldrig riktigt chansen i Paris Saint-Germain men startade direkt i Juventus Serie A-premiärseger, 1-0, mot Chievo.

Nu hoppas Juventus att de hittat en ny Paul Pogba.

– Nu får jag i alla fall chansen att försöka, sa Coman till Tuttosport efter övergången.

2012 släppte Manchester United mittfältaren Paul Pogba gratis till Juventus sedan talangen vägrat skriva på ett nytt kontrakt efter att inte anses sig ha fått chansen i England. I dag är 21-åringen en av världens mest eftertraktade spelare.

Nu kan historien upprepa sig.

”Inte bara bla, bla, bla”

I somras var det Paris Saint-Germain som inte kom överens med Kingsley Coman om ett nytt kontrakt. Efter bara tre inhopp på två hela säsonger valde 18-åringen istället att lämna klubben sedan hans kontrakt löpt ut och följa i landsmannen Pogbas fotspår.

– När Juventus kontaktade mig frågade jag dem ”varför just jag?”. Då presenterade de ett intressanta projekt för mig, inte bara det vanliga bla, bla, bla. Jag säger inte att jag kommer bli som Pogba, att bli lika bra och berömd som honom, men nu får jag i alla fall chansen att försöka, sa Coman till Tuttosport.

”Spelade som en veteran”

Efter att fransmannen mest minnesvärda intryck under två år med PSG:s a-lag varit utskällningen från Zlatan Ibrahimovic efter en träningsmatch mot Real Madrid är Coman nu plötsligt en startspelare hos de italienska mästarna. I ligapremiären fick 18-åringen förtroendet direkt av tränaren Max Allegi och imponerade.

Efter 46 minuter vände fransmannen, i den släpande rollen bakom spetsen Carlos Tevez, bort en försvarare och avslutade tätt utanför den bortre stolpen. Efter timmen spelad var Coman sedan återigen nära när han nickade tätt över.

Trots försöken blev försvararen Martín Cáceres, via en hemmaspelare, matchens ende målskytt i 1-0-segern för Juventus men Kingsley Comans insats lovar mycket mer. Det är inte otroligt att PSG kommer få ångra sig lika bittert som Manchester United tvingats till.

– Den unga killen Coman spelade som en veteran. Han har stora kvalitéer och en bra karaktär. Han är fortfarande ung och vi ska låta honom utvecklas, men han är en riktig talang, säger managern Allegri berömmande efter matchen.

På lördagskvällen vann Roma mot Fiorentina med 2-0. Målen gjordes av Radja Nainggolan och Gervinho.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A