Manchester United utklassat i ligacupen

FOTBOLL

Föll med 0-4 mot League One-klubb

1 av 7

MK Dons blev en käftsmäll för Manchester United.

Managern Louis van Gaal fick se sina spelare bli överkörda med 0-4 mot League One-klubben.

– Vi vet precis vad vi gör, säger Louis van Gaal enligt BBC.

Louis van Gaal har fått en horribel start på sin sejour i Manchester United. Efter en förlust och en oavgjord match i Premier League åkte United på en riktig snyting på tisdagskvällen.

MK Dons, före detta Wimbledon FC, stod för en riktig knall i ligacupen. Två mål vardera från William Grigg och Benik Afobe såg till att MK Dons, som till vardags spelar i engelska tredjedivisionen League One, vann med 4-0 på hemmaplan mot United.

– Inför matchen pratade vi om deras kvalité. De första 15 minuterna hade vi problem, men spelarna vände matchen till vår fördel. Jag är i chock...det här är sådant man drömmer om, säger MK Dons manager Karl Robinson till BBC.

Gjort klart med di Maria

United skapade flera målchanser under matchen, bland annat hade Adnan Januzaj ett stolpskott. Men MK Dons hade också fler lägen, så siffrorna i matchen kunde ha blivit större.

Tidigare under tisdagen presenterade United Angel di Maria på sin officiella hemsida. Enligt flera brittiska tidningar kostar MK Dons trupp lika mycket som Di Maria tjänar per vecka i United.

Efter matchen frågade journalisterna om det blir fler värvningen till United.

– Nej. Det är den frågan som alla ställer. Vi vet precis vad vi håller på med. Vi har förlorat i ligacupen, det har kostat oss en chans att vinna en titel, det är en besvikelse, säger Louis van Gaal enligt BBC.

”Håller på att bygga ett lag”

Managern ångrar inte att han spelade med ett reservbetonat lag mot MK Dons.

– Du måste analysera problemet, och det har jag gjort. Vi har nio skador och ett väldigt ungt lag. Jag har sett att de har försökt att göra sitt bästa, jag kan inte kräva mer av spelarna, säger van Gaal.

– Fansen måste acceptera vår filosofi. Vi håller på att bygga ett lag, det kan vi inte göra på en månad eller ett år.

Så var matchen – Marcus Leifby rapporterade direkt

ARTIKELN HANDLAR OM