Historisk målskytt – efter Citys hälsning

avAndreas Käck

FOTBOLL

Champions Leagues äldste målskytt genom tiderna

1 av 2 | Foto: AP

Inför matchen mot Roma påminde Manchester City Francesco Totti om att han aldrig gjort mål på engelsk mark.

Svaret: Ett historiskt 1-1-mål som sätter City i klistret.

– Han är värd all respekt, Totti, säger Viasats Lasse Lagerbäck.

Francesco Totti gjorde på tisdagskvällen sitt 90:e framträdande i Europa-spel. Klubben Manchester City sitt 89:e. Och i den 23:e minuten visade också den nyblivne 38-åringen att gammal är äldst.

Roma-ikonen - som fyllde år i lördags - tog emot Radja Nainggolans framspelning, lurade ner Joe Hart och chippade in bollen i mål fram till 1-1.

Ett mål som betyder att han passerar Ryan Giggs som den äldste målskytten i Champions Leagues historia.

Skickade en hälsning

Målet var också Tottis första på engelsk mark. Och Manchester City lär kanske ångra att de twittrade ut följande meddelande inför matchen:

”Vi ser fram emot att få besök av Roma och en så legendarisk spelare som Totti. Han har aldrig gjort mål i England, eller hur?”

Matchen slutade nämligen 1-1 vilket gör att City - vars tränare Manuel Pellegrini gett ett löfte om att klubben minst ska gå till åttondelsfinal den här säsongen - befinner sig i en mardrömssits efter två spelade omgångar.

”Sätter press”

Bayern München, som slog CSKA tidigare under tisdagen, leder gruppen på sex poäng, följt av Roma på fyra. City ligger näst sist med en inspelad poäng.

– Vårt mål är att avancera till slutspel. Vi vet att det blir svårt, men nu sätter vi press på City, säger Totti efter matchen enligt italienska Sky Sports.

Hans tankar om det historiska målet?

– Det är inget jag tänker på. Jag tänker alltid bara på laget, säger Totti.

ARTIKELN HANDLAR OM