Klart: Assyriska sparkar tränare

FOTBOLL

"Behöver en förändring"

Två år och nio matcher.

Så länge fick Azrudin Valentic vara Assyriskas tränare.

I dag meddelar klubben på sin officiella hemsida att ”Valli” sparkas.

– Vi behöver en förändring och hoppas genom detta att spelarna förstår allvaret i vårt tabelläge, säger klubbchefen Aydin Aho.

Derbyförlusten i söndags blev droppen för Assyriskas ledning. Efter två säsonger och nio matcher sparkar man tränare Azrudin Valentic med omedelbar verkan. Det meddelar klubben på sin officiella hemsida i dag.

– Vi har diskuterat öppet med ”Valli” och vridit och vänt på allting för att komma ur denna svacka, och i slutändan var båda parter överens om att ett tränarbyte är nödvändigt. Vi behöver en förändring och vi hoppas genom detta att spelarna förstår allvaret i vårt tabelläge, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

"Kropp och själ"

Ingen annan a-lagstränare har varit i Assyriska lika länge som Valentic, och Aho gör ingen hemlighet av att den förre Vasalund-tränaren har ett stort hjärta och engagemang som utvecklat klubben.

– Han har gått in med kropp och själ i Assyriska och gjort sitt yttersta. Vi skiljs åt som väldigt goda vänner. Fredrik Samuelsson - assisterande tränare - får huvudansvaret tills vidare, men ambitionen är att få in en ny huvudtränare inom kort. Vi har ett par kandidater som vi nu ska bearbeta, säger Aho.

"Resultaten som räknas"

Valentic själv kommer också till tals på hemsidan.

– Jag har gjort mitt yttersta för klubben i två och ett halvt år, och vi har med små medel gjort vårt bästa. Vi fick tyvärr inte med oss resultaten de första matcherna och det är det som räknas, så vi har gemensamt kommit fram till detta då det är bäst för klubben. Jag hoppas att en ny tränare kan ge killarna ny energi och att man börjar vinna matcher.

Assyriska ligger nästsist i Superettan med endast sex mål gjorda och lika många inspelade poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan