John Guidetti

Mancini: Guidetti är en fantastisk spelare

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Inter-tränaren hyllar svensken

Den svenske Celtic-anfallaren har en beundrare i sin tidigare tränare Roberto Mancini.

– John kan ta sig till den absoluta toppen, säger Inter-tränaren.

De lärde känna varandra under tiden tillsammans i Manchester City men sedan dessa har det hänt en del. Roberto Mancini är tillbaka i Italien och tränar nuförtiden Serie A-klubben Inter. John Guidetti är på lån hos skotska Celtic – och kontrakt med City löper ut till sommaren.

På torsdag kommer dock att mötas igen när Celtic tar emot Inter i Europa League.

Inför matchen berättar Mancini att han är ett enormt fan av den svenske anfallaren.

– Jag älskar John Guidetti eftersom han är en bra kille. Han var en ung spelare när vi var tillsammans i Manchester City men han var en fantastisk talang, säger Inter-bossen enligt Daily Mail.

Önskar svensken framgång

Det var Mancini som gav Guidetti debutmatchen för Citys A-lag under 2010. Därefter blev det Feyenoord-lån och sedan 1,5 år borta med nervskada.

– Han kämpade mycket med skador när han var med mig men jag hoppas att han har återhämtat sig från det. John kan ta sig till den absoluta toppen om han får vara frisk, säger Mancini och fortsätter:

– Han är en fantastisk spelare och en kvalitetsanfallare. Han är stark och gör mycket mål. Jag vill att han ska göra mycket mål och ha massor av framgång under sin karriär – men inte mot Inter!

För Guidetti blir det debut i Europaspelet. Svensken var inte registrerad för spel under gruppspelet då låneövergången till Celtic dröjde förbi transferfönstret.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

John Guidetti

Roberto Mancini

Celtic FC

Inter Milan

Europa League