Daniel Sundgren snart tillbaka i spel: Aktuell för helgens derbytrupp

Foto: Erik Simander/TT
FOTBOLL

I går stod det klart att AIK:s Jesper Nyholm blir borta hela säsongen.

Dagen efter meddelar klubben att hans lagkamrat Daniel Sundgren är på väg tillbaka.

– Han är aktuell för en matchtrupp till helgen, säger sportchef Björn Wesström.

I slutet av oktober drabbades AIK:s ytterback Daniel Sundgren av akuta andningssvårigheter och övertalades av sin flickvän att åka in till akuten.

– Hon tvingade in mig till sjukhuset och de (läkarna) sa att om hon inte hade tvingat in mig så hade jag kunnat dö, har Sundgren berättat i AIK:s mediekanal Sportlib.

27-åringen diagnostiserades med lungemboli, blodpropp i lungorna, och det var länge osäkert om eller när han skulle kunna spela fotboll igen.

Med på lägret i Dubai

Sundgren har under vintern tränat på egen hand och för drygt en månad sedan var han med på AIK:s träningsläger i Dubai, där han deltog i alla övningar som inte involverade kroppskontakt.

I början av mars var han tillbaka i ordinarie träning, och inför söndagens Svenska cupen-derby mot Djurgården kommer AIK med nästa glädjebesked: Sundgren är redan nu aktuell för spel.

Sportchef Björn Wesström säger till Sportbladet att Sundgren inte är ”speciellt långt ifrån” spel.

– Vi får se. Han är aktuell för en matchtrupp till helgen, säger Wesström.

Olsson ”naturlig ersättare” till Adu

Två som inte kommer att finnas med i derbyt är Jesper Nyholm – som efter sitt benbrott mot Örebro blir borta hela säsongen – och defensive innermittfältaren Enoch Kofi Adu som är avstängd.

I den senares frånvaro öppnar AIK:s tränare Rikard Norling för att Kristoffer Olsson kan få ta ett kliv ner i banan.

– Kristoffer har spelat där förut under en stor del av fjolåret, och på hösten framgångsrikt, så det är en naturlig ersättare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM