Zidane avslöjar: ”Ville verkligen inte bli tränare”

Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

En ligatitel och två raka Champions League-triumfer.

Zinedine Zidanes tränarframgångar med Real Madrid kan inte ha undgått någon.

Men nu avslöjar fransmannen att han egentligen ville komma bort från fotbollen när den aktiva karriären tog slut.

– Jag ville bort från det, jag ville göra någonting helt annat, säger han till L’Équipe.

Han tog över Real Madrid i januari 2016. Klubben han själv representerade och gjorde succé i 2001–2006.

Och nog har även tiden som manager för huvudstadslaget varit succéartad. På meritlistan har han kunnat skriva till en ligatitel och två raka Champions League-guld.

Till franska L’Équipe säger nu Zidane att han egentligen aldrig hade några planer på att bli tränare när den aktiva karriären var över.

– När jag slutade ville jag verkligen inte bli tränare. Jag ville bort från det, jag ville göra någonting helt annat, säger han.

”Tog fem år att förbereda sig”

– Men sen insåg jag att man måste våga utmana sig i livet, man måste fortsätta. Jag tog mig tiden att återfinna passionen för sporten, och nu är jag tränare och trivs med det, säger han.

Zinedine Zidane gick sin tränarutbildning i Limoges, Frankrike, på Center for Sport Law and Economics (CDES). 2014 tog han över Real Madrids akademi (Castilla), och två år senare fick han axla rollen som huvudtränare i klubben.

– Det tog fem år att förbereda mig för att bli tränare. Det var en tuff uppgift för mig, men jag är glad att jag lät det ta tid för nu förstår jag vilket jobb som krävs för att man ska bli framgångsrik, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM