Boca Juniors

Kaos inför avgörande superfinalen – skjuts upp

Av: 

Erik Karlsson

Daniel Sörensen

Johan D Lundin

FOTBOLL

Boca Juniors spelarbuss attackerades på väg till superfinalen i Copa Libertadores mot River Plate och matchen har skjutits upp.

Enligt Clarin ska flera spelare, inklusive Carlos Tevez, ha blivit pepparsprayade och spytt i omklädningsrummet samtidigt som Pablo Perez fördes till sjukhus med glassplitter i ögat.

Efter många om och men stod det klart att matchen skjuts upp till söndagen.

66 000 besvikna supportrar fick vandra hemåt.

De bittra argentinska Buenos Aires-rivalerna River Plate och Boca Juniors ställs mot varandra i Copa Libertadores-finalen, i vad som har kallats ”århundradets match”. Det första dubbelmötet sköts upp på grund av kraftiga regn men när matchen väl kunde spelas slutade den 2–2.

Allt på spel inför returen på El Monumental alltså.

Totalt kaos utbröt

Men förspelet till matchen, som skulle haft avspark 21.00 på lördagskvällen, skakades av skandalbilder. Totalt kaos utbröt när Boca Juniors bussades till matchen. Strax innan ankomst till arenan attackerades bussen med stenar och pepparspray från mängder av hemmaanhängare.

På bilder ser man hur flera av spelarbussens rutor krossats och enligt den argentinska nyhetssajten Clarin har ett flertal spelare blivit så allvarligt påverkade att de inte kunde spela matchen. Sex spelare, däribland Carlos Tevez, ska ha spytt till följd av pepparsprayen. Dessutom har Pablo Perez och Gonzalo Lamardo skadats av glassplitter i bland annat ögonen och förts till sjukhus. Den förstnämnde har förbjudits att spela matchen av läkarna.

– Spelarna är så skadade att vi kan inte spela, sa Boca Juniors generalsekreterare Christian Gribaudo till Clarin.

Pablo Pérez och Gonzalo Lamard.

Långt krismöte

Presidenterna för klubbarna satt länge i krismöte. Även Fifa-presidenten Gianni Infantino och Conmebol-presidenten Alejandro Domínguez ska ha närvarat under detta möte. Enligt rapporter ska Boca Juniors ha vädjat om att ställa in matchen.

Boca Juniors-anfallaren Carlos Tevez kommenterar händelsen i tv-kanalen Fox Deportes:

– Vi är inte i ett tillstånd där vi kan spela matchen. De tvingar oss att spela, det här är galet. Ingen River-spelare kom fram till oss för att kolla så att vi var okej. Vi känner inte deras stöd. Vi är arga, säger han.

Vid 23.30 (svensk tid) bekräftades det att matchen, trots allt, är uppskjuten och ska spelas på söndagen klockan 21.00.

Alejandro Domínguez säger:

– Det finns en överenskommelse mellan de båda klubbarna om att inte spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

OFFICIAL: @FIFAcom (Infantino) has just told @TanoAngelici that if Boca do not play today, they will be disqualified. #Libertadores2018
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Boca Juniors

LÄS VIDARE

Vidriga filmen inför supermatchen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Boca Juniors

Carlos Tevez

Copa Libertadores

River Plate