Albin Ekdal: ”Det var riktigt kaos”

avPelle Strandman, Per Bohman

Foto: TT

Genua skakades av ett häftigt oväder i slutet av oktober.

Albin Ekdal minns tillbaka med en rysning.

– Det var riktigt kaos. Jag satt inlåst med familjen hela dagen, säger han.

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal representerar Sampdoria i Genua. Den stad i Italien som kanske drabbats allra värst av naturkatastrofer de senaste åren. I augusti rasade en motorvägsbro efter ett oväder och 30 personer omkom.

”Det var riktigt kaos”

I slutet av oktober var det dags igen. Kraftigt regnoväder och stormar drog in över Italien och Genua drabbades allra värst. Följden: 20 döda i hela landet och kostnader som uppgår till tiotusentals miljoner euro. Ekdal minns tillbaka på den stora oredan.

– Det var kaos, faktiskt. Mycket kaos. Jag satt inlåst med familjen hela dagen. Träd ramlade, grillen flyttades 50 meter och det var riktigt kaos. Det var en bro nära vattnet och en restaurang som blev helt bortblåsta. Vägen till fina (fiskestaden) Portofino var helt raserad. Det värsta ovädret på 40–50 år.

”Obehagligt”

Var du rädd?

– Inte rädd, men det var lite obehagligt. Jag kan inte påstå att jag blev rädd på det sättet. Men Genua har drabbats tillräckligt mycket av skit den senaste tiden så staden borde skonas från allt det här.

Ekdal: ”Livet är skört”

Staden har plågats svårt av broraset i somras och det stora ovädret i oktober, berättar Ekdal.

– Alla återhämtar sig på ett eller annat sätt. Så fungerar livet. Man ser och märker det lite varje dag. Men det här med trafiken är ett jäkla problem och folk pratar fortfarande om tragedin. Varje gång man ser (den raserade bron) så tänker man på hur skört livet är.

ARTIKELN HANDLAR OM