Jättekontraktet – så många miljoner får Kanté

avPer Bohman

Alla älskar N’Golo Kanté.

Inte konstigt att Chelsea erbjudit honom ett nytt femårskontrakt.

– Jag är så glad över att få förlänga med Chelsea, säger fransmannen.

Den 27-årige defensive mittfältaren har blivit en av världens mest populära fotbollsspelare sedan han slog igenom i Leicester för ett par år sedan. Den nyblivne världsmästaren, som representerat Chelsea sedan tre år tillbaka, skrev under fredagsmorgonen på ett nytt kontrakt med den engelska storklubben.

Furstligt belönad

Det nya avtalet innebär att Kanté blir kvar på Stamford Bridge till 2023. Sedan tidigare har Telegraph och flera andra medier rapporterat att Kanté belönas furstligt för sin lojalitet. Enligt tidningen blir fransmannen den bäst betalde spelaren i klubbens historia med en lön på runt 3 miljoner kronor i veckan.

”Jag är så glad”

Totalt: cirka 780 miljoner kronor för hela kontraktstiden.

– Jag är så glad över att få förlänga mitt kontrakt med Chelsea. Det har varit två ljuvliga år och jag hoppas att det kan fortsätta så. Sedan jag kom hit har jag utvecklats som spelare, utmanat mig själv och fått priser som jag aldrig ens tänkt på, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag gillar staden, jag gillar klubben och jag är glad över att få stanna här.

Ville betala skatt

Tidigare under veckan framkom det – via Football Leaks – att Chelsea erbjudit Kanté ett avtal där det ingick en raffinerad skatteplanering där spelaren och klubben helt enkelt skulle undvika att betala skatt. Det vägrade fransmannen skriva under då han, enligt uppgift, ville betala sin skatt som vanligt folk.

ARTIKELN HANDLAR OM