Vann – trots kaoset

FOTBOLL

Juventus imponerade i premiären

Juventus får spela Serie A utan managern Antonio Conte som är avstängd i den stora spelskandalen.

Trots det imponerade mästarna i premiären när Parma besegrades med 2-0.

Antonio Conte är avstängd i tio månader för inblandning i den stora spelskandalen som skakat italiensk fotboll. Juventus manager ska ha misslyckats att rapportera uppgjorda matcher när han var manager för Serie B-klubben Siena säsongen 2010-2011.

Många frågade sig därför hur spelarna skulle tackla situationen, som stundtals varit kaosartad, kring managern. Mer än väl att döma av lördagens premiärmatch mot Parma.

Nio minuter in i andra halvlek öppnade Stephan Lichtsteiner målskyttet till 1-0. Bara fyra minuter senare kom även avgörandet när Andrea Pirlo satte tvåan.

Jovetic stor hjälte

– Min roll är att ta hand om ett fotbollslag och även i dessa tider måste någon höja rösten. Conte har en stor karisma och är en stor coach som verkligen kan tända ett lag. Jag försöker överföra den passionen till spelarna på planen. Jag har jobbat med honom i ett år så jag vet hur han tänker och vi utbyter hela tiden idéer, säger tillfällige coachen Massimo Carrera enligt Football Italia.

Carrera förnekade samtidigt att Conte coachade laget på distans.

– Jag lämnade min telefon i spelarbussen så jag har inte hört något från Conte under matchen. Jag tog mina egna beslut.

I lördagens tidiga match blev Stevan Jovetic stor matchhjälte för sitt Fiorentina som vände underläge till en 2-1-seger mot Udinese. Maicosuel hade gett gästerna ledningen men Jovetic både kvitterade efter 67 minuter och satte segermålet i den 90:e.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A