Djurgårdens IF Fotboll

Dif-trio misstänks för skattebrott

Av: 

Mattias Carlsson

Richard Aschberg

FOTBOLL

Förundersökning inledd mot Sjölund, Ceesay och Oremo – krävs på straffskatt

Efter en skatterazzia mot Djurgårdens IF misstänks nu tre spelare för skattebrott.

Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning och spelarna Daniel Sjölund, Kebba Ceesay och Johan Oremo krävs samtidigt på stora summor i straffskatt.

Kammaråklagare Gunnar Unger vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm har beslutat inleda förundersökning om skattebrott mot tre Djurgårdsspelare. De misstänks ha lämnat oriktiga uppgifter och undanhållit sammanlagt drygt 5,5 miljoner kronor.

Bakgrunden är att Skatteverket anser att arvoden till agenter och kapitalförsäkringar ska räknas som lön, och skattas därefter.

Advokaten: Inte gjort något fel

Spelare fick besluten från Skatteverket redan förra året men det är först nu som det blivit ett brottsärende. De tre spelarna har fått varsin offentlig försvarare.

– Han anser att han inte har gjort något fel, säger Daniel, Sjölunds advokat Ralph Strandberg till Sportbladet.

Daniel Sjölunds lön har höjts med över två miljoner kronor för taxeringsår 2011. Det är pengar som han inte har deklarerat som inkomst, enligt Skatteverket.

Sjölund är en av Djurgårdens stjärnspelare. Han har spelat i Liverpool, Westham och har gjort 25 A-landskamper för Finland. I Djurgården har han spelat i åtta säsonger.

Lagkamraten Johan Oremo åker på en ännu större skattesmäll. Hans inkomster höjdes med över 3,3 miljoner för taxeringsåren 2009 och 2010.

Skattetillägg på 40 procent

Anfallaren Oremo var trea i allsvenska skytteligan 2007, han har spelat två A-landslagskamper och tio U21-landslagskamper. Han har spelat tre säsonger i Djurgården.

Försvararen Kebba Ceesay, misstänks ha undanhållit 165 000 kronor.

Enligt Skatteverkets beslut har samtliga spelare lämnat oriktiga uppgifter i sina deklarationer och därför får de skattetillägg på 40 procent på den skatt som de skulle ha betalat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Djurgårdens IF Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll