Kennedy öppnar för Hammarby

FOTBOLL

”Det här är hemma”

Foto: Kennedy Bakircioglü i Hammarby-tröjan.

Kennedy Bakircioglü, 31, kan vara på väg tillbaka till Hammarby.

I går fanns han på plats på Söderstadion och såg Bajen kryssa mot Landskrona.

– Får jag ett bra kontraktsförslag blir det svårt att tacka nej. Det här är hemma, säger han till SvD.

Kennedy Bakircioglü fanns på plats på Söderstadion i går tillsammans med sportchefen Gustaf Grauers och såg sin gamla klubb spela 0-0 med Landskrona i superettan. Hyllningarna från läktarna lät inte vänta på sig och 31-åringen, som lämnade spanska Santander i våras, trivdes.

– Tänk dig hur det skulle låta om man var med på planen. Jag har tränat med laget i en dryg vecka. Innan dess hade jag bara joggat sedan maj, säger han till SvD.

”Självklart jätteintresserade”

Och det faktum att han tränat med Bajen den senaste tiden har öppnat upp för spekulationer om att han kan vara på väg tillbaka till klubben han vann SM-guld med 2001. Från klubbens sida är man positiva till en comeback.

– Det är bara Kennedy som vet hur hans framtid ser ut. Men vi är självklart jätteintresserade och har fört en dialog med honom en längre tid, säger sportchefen Gustaf Grauers till Sportbladet.

När vet ni säkert hur det blir?

– Han har sagt att han ska ta ett beslut innan fönstret stänger. Jag vill inte spekulera mer än så.

”Svårt att tacka nej”

Bajen-supportrarna har all anledning att vara försiktigt positiva rörande affären. Kennedy själv menar nämligen att han skulle ha svårt att tacka nej till Hammarby.

– Jag skulle kunna spela två år till i Europa. Men jag ska bli pappa i höst. Det väger in att få vara på hemmaplan med nära och kära, säger han till SvD.

– Får jag ett bra kontraktsförslag blir det svårt att tacka nej. Det här är hemma.

I går avslöjade Sportbladet att också allsvenska Syrianska – som i går presenterade Labinot Harbuzi som nyförvärv – också är intresserade av Kennedy Bakircioglü.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan