Syrianska diskuterar ny stjärnvärvning

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglü nära Syrianska

Först värvade Syrianska Labinot Harbuzi.

Nu kan Kennedy Bakircioglü vara på gång in till Södertäljeklubben, kan Sportbladet avslöja.

– Vi skulle ta emot Kennedy med öppna armar utan tvekan, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz.

I går chockade Syrianska Fotbollssverige med värvningen av Labinot Harbuzi. Ett kontrakt som gäller säsongen ut och syftar till att Harbuzi återigen ska kunna vända ut i Europa för proffsspel.

I en liknande situation befinner sig även kontraktslöse Kennedy Bakircioglü, som tidigare sagt att han vill fortsätta sin karriär ute i Europa.

Men enligt uppgifter till Sportbladet har mittfältaren nu fört flera samtal med Syrianska om ett kontrakt liknande det som Labinot Harbuzi just skrivit på.

Syrianskas ordförande Andreas Temiz medger att parterna träffats:

– Det är en kille vi känner sedan tidigare, en gammal Södertäljebo. Det är inga konstigheter att man träffas över en kopp kaffe och diskuterar hans framtid, men vi har inte gått in konkret på något med Syrianska, säger Temiz.

Hur intresserade är ni av att försöka värva Kennedy?

– En långsiktig lösning skulle vara välkommen för klubben. Vi skulle ta emot Kennedy med öppna armar utan tvekan. Men han har tidigare deklarerat att han vill spela kvar i Europa ett par år till.

Transferfönstret är snart slut, om det inte dyker upp något för Kennedy i Europa skulle det då kunna vara aktuellt med en lösning som ni gjorde med Labinot Harbuzi?

– Vi är öppen för förslag när det gäller Kennedy. Han vet var han har oss och vi vet vad vi har honom. Skulle det inte dyka upp något från utlandet så kan vi absolut diskutera en framtid.

Sportbladet har varit i kontakt med Kennedy Bakircioglü holländske agent Cheil Dekker som inte vet något om intresset.

– Vill han göra affärer i Sverige så är det inte min uppgift, det är inte mitt område, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM