Notan: 680 miljoner

FOTBOLL

Så mycket kostar Robin van Persie & Uniteds nya anfallspar

Robin van Persie är klar för Manchester United.

En affär som kostar fjolårets ligatvåa totalt över 680 miljoner kronor i lön och övergångssumma, skriver The Mirror.

– Vi hade inget annat val än att sälja, säger Arsenals manager Arsene Wenger till TF1.

På onsdagen kom beskedet Arsenal-fansen fruktat. Klubben är överens med Manchester United gällande en övergång för Robin van Persie.

”Är aldrig roligt”

– Han är tyvärr hos Manchester United. Det är aldrig roligt att förlora stora spelare men han hade bara ett år kvar på kontraktet så vi hade inget annat val än att sälja, säger Arsenals manager Arsene Wenger till TF1.

United betalar motsvarande 250 miljoner kronor för holländaren, en summa som enligt BBC kan stiga till 266 om klubben vinner Premier League under 29-åringens fyraåriga kontraktstid. Utöver det tillkommer även en häftig lön som krävdes för att locka över van Persie.

Anfallsparet kostar 4,7 milj/vecka

Enligt The Mirror är anfallarens nya lön omkring 2,1 miljoner kronor – i veckan. Det innebär att hans fyraåriga kontrakt totalt är värt drygt 430 miljoner.

Totalt kostar affären United minst 680 miljoner kronor och ger klubben ett av världens dyraste anfallspar. Robin van Persies nya lekkamrat Wayne Rooney tjänar enligt engelska uppgifter 2,6 miljoner kronor i veckan i sitt kontrakt som är skrivit till 2015. Men då får de också förra säsongens etta och tvåa i skytteligan.

ARTIKELN HANDLAR OM