Fredrik Ljungberg ny expert i Viasat

MTG Sport presenterade Fredrik Ljungberg i kväll.

I samband med slutspelet i Champions League fanns han i Viasats studio.

– Jag är inte så ofta i Sverige längre och det ska bli jättekul att komma hem och dela med mig av min passion för fotboll, säger Ljungberg i ett pressmeddelande från MTG Sverige.

Fredrik Ljungberg hade en lång och framgångsrik karriär. Det blev 75 landskamper, två VM-slutspel, tre EM, Guldbollen och flera fina säsonger med Arsenal i Premier League.

Han avslutade den aktiva karriären med några matcher i indiska ligan 2014. Sedan dess har han varit ungdomstränare i brittiska Arsenal och tyska Wolfsburg. Från och med i kväll får dock de svenska tv-tittarna se honom som expert i Viasat i samband med Premier League och Champions League.

– Det passar bra i livet just nu. Jag tycker det är kul och får prata fotboll med kunniga människor, och så får jag se mycket fotboll, säger Ljungberg i Viasats studio.

– Jag var iväg i Tyskland i nästan ett år utan familj, så när jag kom tillbaka sa jag att jag skulle prioritera dem och ta ett litet break. Det här passar kanon för mig, jag är glad att vara här.

”Nästan samma sak som förr”

Han ser fram emot att analysera fotboll.

– Det är mycket som lockar. Det är fantastiskt fotboll givetvis och bryta ner vissa delar och analysera är ganska kul. Det var vad jag gjorde som tränare, eller gör som tränare, när jag var assisterande i Tyskland. Det är nästan samma sak som förr, säger Ljungberg.

Carraghers råd till Ljungberg

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN