”Varför är Manchester Citys shejk så snål?”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

Ilkay Gündogan är på väg bort från Borussia Dortmund.

Manchester City är intresserade men enligt Bild Zeitung har engelsmännen inlett förhandlingarna med ett bud som inte faller i smaken.

Bild Zeitung i dag.

Det ser ut att bli stora förändringar i Borussia Dortmund i sommar. Det var i tisdags som den tyska storklubben bekräftade att tre av lagets största stjärnor – Henrikh Mkhitaryan, Mats Hummels och Ilkay Gündogan – kan komma att lämna klubben i sommar.

Det sistnämnde har ihärdigt kopplats ihop med Manchester City – där Pep Guardiola tar över efter säsongen.

Gündogans farbror fångades tidigare i år på bild i Amsterdam tillsammans med Citys sportchef Txiki Begiristain och Bild Zeitung har tidigare rapporterar att Gündogan är överens med City om ett femårskontrakt.

Dortmunds prislapp

Kvar återstår för Dortmund och City att komma överens om en övergångssumma – och där har förhandlingarna tagit en negativ vädring.

Bild Zeitung uppger nämligen i dag att City har skickat ”ett skämt” till bud på 18 miljoner euro, motsvarande drygt 165 miljoner kronor.

”Varför är Manchester Citys shejk så snål?”, skriver tidningen.

Enligt den tyska tidningen vill Dortmund ha åtminstone 25 miljoner euro, motsvarande drygt 229 miljoner kronor, för mittfältaren.

25-åringen har slitits med långtidskarriären och säsongen 2013/14 spelade han endast en match. Denna säsong har han dock kunnat göra 22 framträdanden för Dortmund.

Gündogans kontrakt med Borussia Dortmund löper ut sommaren 2017.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.