”Handlar inte om uppgjord match”

FOTBOLL

Advokaten om 17-åringens egen version

1 av 22

17-åringen som misstänks för att ha attackerat målvakten Aly Keita under den allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund har erkänt angreppet.

Genom sin advokat tillbakavisar han dock spekulationer om att betting låg bakom aktionen.

– Jag har sett de spekulationerna också och jag kan säga så mycket som att det inte handlar om någon uppgjord match eller så som ligger bakom detta, säger advokat Uno Karlsson till Sportbladet.

Det var i slutminuterna av måndagens möte mellan Jönköpings Södra och Östersund i allsvenskan som en 17-årig man sprang in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita. När mannen greps uttalade han också ett bombhot mot Stadsparksvallen.

”Inte det som ligger bakom”

Mötet avbröts och spekulationer tog fart kring att mannen, för att påverka resultatet i bettingsyfte, medvetet stoppat matchen. Det tillbakavisar nu 17-åringens advokat Uno Karlsson.

– Jag har sett de spekulationerna också och jag kan säga så mycket som att det inte handlar om någon uppgjord match eller så som ligger bakom detta, säger advokat Uno Karlsson till Sportbladet.

Så det var inte därför 17-åringen angrep Aly Keita i slutminuterna, för att få matchen avbruten?

– Nej.

”Han har erkänt”

17-åringen, hemmahörande i Södertälje, försattes på fri fot på tisdagskvällen men misstankarna mot honom kvarstår.

– Det jag kan delge er är att han erkänt att det var han som tog sig in på planen och angrep målvakten. I övrigt kan jag inte berätta så mycket mer, säger Uno Karlsson.

Vad hade han för motiv?

– Han har berättat en bakgrund till det hela och varför han gjorde som han gjorde, men ur säkerhetssynpunkt, med den rådande processen i åtanke, kan jag inte gå in på vad han berättat.

Vad händer nu?

– Min klient har släppts på fri fot och det var rätt med tanke på hans ålder. Fortsatta förhör kommer att hållas, men det kommer att gå varsamt till eftersom han bara är 17 år.

Åklagare Pernilla Törsleff om processen:

– Vi kommer hålla vissa förhör, sannolikt i slutet av veckan eller i början av nästa vecka. Det som händer så småningom är sedan att vi ska ta ställning till om det ska väckas åtal men det är för tidigt att säga nu. Vi ska göra vissa utredningsåtgärder först och sen ska vi se, säger Törsleff.