Schack

Kan trotsa order & tjäna 375 miljoner

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Klubbarnas värsta mardröm: Han stannar

Oönskade med inget hopp om speltid men så högt avlönade att de inte går att sälja.

Nu fruktar flera Premier League-klubbar att de fått ”en Winston Bogarde” på halsen.

– Yaya kommer stanna och kämpa, säger Yaya Tourés agent Dimitri Seluk enligt Sky Sports.

Bara veckor efter att Chelsea värvat Winston Bogarde från Barcelona år 2000 bytte klubben manager till Claudio Ranieri som snabbt tillkännagav att holländaren inte var en del av hans planer. Alla förväntade sig en försäljning men Bogarde själv var inte intresserad av att ge upp den drömlön Chelsea gett honom.

– Varför ska jag kasta bort 15 miljoner euro som redan är mina? I samma sekund som jag skrev på kontraktet blev pengarna mina, sa Bogarde.

Tvingas träna med ungdomslaget

I fyra år åkte Winston Bogarde in till träningsanläggningen, tränade med reservlaget och hämtade ut sin lön. När kontraktet till sist löpte ut hade försvararen bara gjort elva matcher för klubben men under samma period tjänat omkring 65 miljoner kronor. Med bara en vecka kvar på transferfönstret fruktar nu flera Premier League-klubbar att samma historia ska drabba dem.

I Manchester har Uniteds manager José Mourinho tydligt förklarat att Bastian Schweinsteiger inte har någon chans på speltid i portugisens lag. Tysken har portats från a-lagets omklädningsrum och tvingas träna med ungdomslaget i en behandling som kritiserats hårt från spelarfacket.

Trots det uppger tyska Sport1 på tisdagen att Bastian Schweinsteiger inte har några planer på att lämna United och sin årslön på motsvarande 114 miljoner kronor. Med två år kvar på kontraktet är avtalet också värt totalt 228 miljoner.

”Det här är bra för Yaya”

På annat håll i samma stad kämpar Citys nye manager Pep Guardiola i sin tur med att avyttra två andra tunga löneposter. Både Yaya Touré och Samir Nasri har fått beskedet att de kan söka efter en ny klubbadress men frågan är hur sugna de själva egentligen är?

– Det här är bra för Yaya. Det ger honom chansen att på träning, och senare i matcher, visa vilken otrolig spelare han är. Det finns inga diskussioner om en övergång. Yaya kommer stanna och kämpa, säger Tourés agent Dimitri Seluk enligt Sky Sports.

33-årige Touré har ett år kvar på sitt kontrakt med City och kan därmed lyfta sin årslön på 120 miljoner kronor och sedan lämna helt gratis nästa sommar. 29-årige Samir Nasri ser ut att vara betydligt med aktiv i sin jakt på en ny klubbadress men tjänar i sin tur 69 miljoner kronor om året och har tre år kvar på sitt avtal. En situation som troligen innebär att City, även vid en utlåning som nu diskuteras, kommer tvingas bära en del av fransmannens fortsatta lönekostnad.

”Hans alternativ är Liverpool”

Just utlåningar är Liverpool redan vana vid med sin floppvärvning Mario Balotelli. Italienaren anslöt från Milan 2014 men var förra säsongen tillbaka i Milano på lån – utan att imponera. Efter att Pescara och senast Sassuolo dragit sig ur sina försök att värva anfallaren talar nu mycket för att italienaren trots allt spelar ut sitt sista kontraktsår med Liverpool till den nätta kostnaden av 71,5 miljoner kronor för klubben.

– Hans alternativ nu är Liverpool och det är ett väldigt bra alternativ, sa agenten Mino Raiola till Goal tidigare i somras.

En annan lösning som enligt Daily Express är aktuell är att Liverpool köper ut Balotelli från det sista kontraktsåret.

Skulle alla fyra spelare stanna innebär det att United, City och Liverpool tillsammans tvingas betala 375 miljoner kronor för reserverna kommande säsong.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 1,5 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Skrällen: Han är dyrast någonsin

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bastian Schweinsteiger

Mario Balotelli

Samir Nasri

Manchester United

Manchester City

Liverpool FC

Yaya Touré