Mikael Antonsson

Mikael Antonsson förlänger med FCK

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Har skrivit på till 2018

Mikael Antonsson har förlängt sitt kontrakt med FC Köpenhamn.
Mikael Antonsson har förlängt sitt kontrakt med FC Köpenhamn.

Mikael Antonsson, 34, har förlängt sitt kontrakt med FC Köpenhamn.

Mittbackens nya kontrakt gäller till sommaren 2018.

– Det är väl ingen hemlighet att jag trivs riktigt bra i Köpenhamn, säger Mikael Antonsson till klubbens hemsida.

En bruten käke gjorde att Mikael Antonsson tvingades till operation och missar sommarens EM-slutspel. Under fredagen kom dock ett positivt besked för mittbacken. FC Köpenhamn har nämligen meddelat att Antonsson förlängt sitt kontrakt med svensken. Antonssons kontrakt löpte ut till sommaren men en tvåårig kontraktsförlängning gör att han tillhör klubben fram till sommaren 2018.

– Han är en viktig man i vår trupp. För han om någon känner till kulturen i FC Köpenhamn och vet vad för krav som ställs för att spela i den här klubben, säger managern Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

”Lite därför jag blir kvar”

Försvararen själv uttalar sig även han på hemsidan.

– Det är väl ingen hemlighet att jag trivs riktigt bra i Köpenhamn och när jag fick erbjudandet nu om att förlänga med två år var jag mycket tillfreds med det.

Mikael Antonsson kom till FC Köpenhamn för första gången sommaren 2007. Efter fyra år i den danska klubben gjorde Antonsson flytten till italienska Serie A och Bologna. För två år sedan återvände försvararen till Danmark och FC Köpenhamn.

– Sen var givetvis höjdpunkten, senast jag var här, när vi nådde Champions League. Och jag är hundraprocent säker på att vi kan nå dit igen med det laget vi har här. Det är väl lite därför också som jag blir kvar, för jag vill gärna uppleva det igen med FCK och med hela staden och fansen, säger Antonsson.

FCK vann dubbeln

Den gångna säsongen gjorde Mikael Antonsson 13 ligaframträdanden för FCK.

– Han är väl medveten om sin roll och är införstådd med att han inte kommer spela alla matcher, men vi kan alltid lita på honom när han behövs, förklarar Solbakken.

Under sina sex säsonger i den danska storklubben har Antonsson vunnit fyra ligaguld och tre cupguld. I år blev det en dubbel för klubbens del.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikael Antonsson

Champions League fotboll (herrar)