Officiellt: Nyckeltrion stannar hos mästarna

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Är oerhört glädjande”

IFK Norrköping utmanar, för många mycket överraskande, återigen om att vina SM-guldet i fotboll.

Nu säkrar klubben också upp framtiden.

På torsdagen presenterades kontraktsförlängningar med Andreas Johansson, Daniel Sjölund och Filip Dagerstål.

Trots en omfattande spelaromsättning utmanar regerande svenska mästaren IFK Norrköping återigen om SM-guldet. Nu står också klart att tre nyckelspelare stannar i klubben.

”Symboliserar så mycket”

Lagkaptenen Andreas Johansson och mittfältsmotorn Daniel Sjölund har förlängt sina avtal till 2018 och 19-årige talangen Filip Dagerstål till 2020.

– För IFK Norrköping är det oerhört glädjande att vi har nått överenskommelser med tre spelare som symboliserar så mycket utav den positiva vardagsmiljö och fotbollskultur som präglar föreningen idag. Det är tre kontraktsförlängningar som inte bara ger oss trygghet på fotbollsplanen, de kommer också med ett stort ansvar för att bära vidare den positiva IFK-kultur som de har varit med att skapa – och att lämna efter sig det arvet, säger managern Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

”Har varit bollkalle”

Johansson kom till Norrköping 2012 och Sjölund 2015 samtidigt som Dagerstål är en produkt av klubbens egen ungdomsakademi. Alla tre beskrivs av klubben som ”nyckelkaraktärer”.

– Jag har varit bollkalle, sålt matchprogram och sett upp till spelarna på planen sedan jag var liten. Att få dra på sig den här tröjan och representera IFK Norrköping är hur stort som helst. Det är häftigt och speciellt för mig, säger Filip Dagerstål.

ARTIKELN HANDLAR OM