”Därför fortsatte jag spela med bruten fot”

FOTBOLL

Engelske målvakten missar EM efter skadan

1 av 2

Jack Butland, 23, drömde om EM.

Drömmen var så pass stor att den engelske målvakten ignorerade att han brutit fotleden och fortsatte att spela i träningsmatchen mot Tyskland.

– Jag kände att det här var min chans att göra avtryck för mitt land.

Drömmen om EM var så pass stor att inget skulle få sätta stopp för Butland. När han så fick chansen i Englands träningsmatch mot Tyskland i veckan ville han ge allt för att säkra sin plats i Roy Hodgsons EM-trupp.

Det slutade i  att målvakten ignorerade det faktum att han brutit fotleden i första halvlek – och fortsatte spela.

Det var i mitten av första halvlek som Butland ådrog sig den ödesdigra skadan. Men i stället för att kasta in handduken så pass tidigt i matchen valde Stoke-målvakten att köra på – fram till att han släppte in tyskarnas 1-0-mål i slutet av första halvlek.

– Jag visste ett par minuter innan målet att något var fel men jag kände att det här var min chans att göra avtryck för mitt land. I stundens hetta ville jag inte sträcka upp handen och be om att bli utbytt, så jag försökte skaka av mig det, säger Butland enligt The Sun.

”Det är tufft”

I stället insåg han efter Toni Kroos ledningsmål att det skulle bli omöjligt:

– Tyvärr gjorde de målet medan jag försökte skaka av mig det. När jag försökte slänga mig för att rädda det målet visste jag direkt att det inte fanns någon som helst chans för mig att fortsätta matchen. Det är i min natur att fortsätta slåss men tyvärr visade det sig vara mitt fall i slutändan, säger Butland.

Målvakten bekräftar att operationen på fotleden gått bra men att han är tillbaka i spel tidigast till början av nästa säsong.

– Det är tufft eftersom jag jobbat så hårt för att få åka till EM i sommar, men nu kommer jag inte få ta del av den erfarenheten.

ARTIKELN HANDLAR OM