Officiellt: Paul Pogba presenterad i United

avPelle Strandman

Skrivit på ett femårskontrakt

1 av 2

På söndagen bekräftades han vara klar för Manchester United.

Men först nu har Paul Pogba skrivit på och presenterats – klockan 00.35 natten till tisdagen.

– Att vänta har varit lika irriterande för mig som för er, skriver fransmannen på Instagram.

Det har spekulerats och ryktats i månader och i söndags kom äntligen Manchester United med en bekräftelse på att Paul Pogba är klar för klubben – och därmed återvänder från Juventus efter fyra års frånvaro.

Men hundra procent säkert är det inte förrän läkarundersökningen är avklarad och papprena är påskrivna.

Och nu är även de bitarna i hamn.

– Jag är mycket nöjd med att återvända till United. Det har alltid varit en klubb med en speciell plats i mitt hjärta och jag ser verkligen fram emot att jobba med José Mourinho, säger Pogba till Manchester Uniteds hemsida.

"Rätt tid att återvända"

Den franske 23-åringen har skrivit på ett femårskontrakt med "Red Devils", med option på ytterligare ett år, och kostar 93,2 miljoner pund – motsvarande knappt 1,1 miljarder kronor.

Affären för världens dyraste spelare genom tiderna väntades bli presenterad runt 21-tiden i England men enligt Daily Telegraph orsakade ett återanalyserat blodprov en försening. Det officiella meddelandet dröjde därför till strax efter halv ett på natten.

Pogba hann under sin senaste sejour i klubben bara med tre matcher i Premier League men lär säkerligen göra ett större avtryck den här gången.

– Jag känner att det är rätt tid att återvända till Old Trafford. Jag njöt alltid av att spela inför fansen och jag kan knappt vänta innan jag får bidra till laget. Det här är rätt klubb för mig att erövra allt jag hoppats på i den här sporten.

"En av världens bästa"

En annan som är nöjd med att övergången till slut är helt klar är klubbens nye portugisiske manager.

– Paul är en av världens bästa spelare och kommer vara en nyckelspelare i det United-lag som jag vill bygga här för framtiden. Han är snabb, stark, gör mål och läser spelet bättre än många spelare som är mycket äldre än vad han är, säger Jose Mourinho och tillägger:

– Vid 23 års ålder har han chansen att göra positionen till sin egen här i många år framöver. Han är ung och kommer fortsätta förbättras. Han har chansen att bli hjärtat av den här klubben för nästa årtionde och längre än så.

Förklarar förseningen

På sitt Instagram-konto förklarar Paul Pogba varför övergången har dragit ut på tiden.

Spelaren skriver att ett klubbyte av det här slaget inte är något som görs i en handvändning.

– Den här övergången tog så lång tid för att det var ett enormt stort beslut och det involverade mycket funderingar och arbete. Att vänta har varit lika irriterande för mig som det har varit för er, skriver han och avslutar med att tacka och hylla fansen i Juventus.

– Juventus kommer alltid vara en del av mig och jag kommer alltid sakna, älska och vara tacksam till klubben, laget och speciellt supportrarna. Jag hoppas ni kan respektera mitt beslut.

På söndag klockan 14.30 gästar Manchester United Bournemouth i första omgången av Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM