’Zlatan utsedd till tredjekapten i United’

FOTBOLL

Hedersuppdrag efter en vecka med nya laget

1 av 3

En vecka tillsammans med sin nya klubb.

Nu har Zlatan Ibrahimovic utsetts till tredjekapten i Manchester United, enligt The Sun.

”De unga spelarna har respekt för Zlatan”, säger en källa till tidningen.

I början av juli blev Zlatan Ibrahimovic, 34, officiellt klar för Manchester United.

Det dröjde dock fram till 28 juli innan svensken gjorde sitt första träningspass med sitt nya lag, men svensken verkar redan ha gjort goda intryck.

Nu har José Mourinho utsett Ibrahimovic till tredjekapten i Manchester United – bakom Wayne Rooney och Michael Carrick, enligt The Sun.

– Han har en erfarenhet på högsta nivån och ses som en självklar kapten när de andra inte är på planen, säger en ”insider-källa” till tidningen.

”Människor ser upp till honom”

Ibrahimovic har varit kapten för det svenska landslaget de senaste åren och fick även vid vissa tillfällen bära bindeln i Paris Saint-Germain.

Under sin korta tid i Manchester United har han redan hyllats för sitt sätt att ta hand om supertalangen Marcus Rashford, 18.

– Några av spelarna, speciellt de unga, har respekt för Zlatan. Han för med sig stor närvaro och människor ser upp till honom efter allt han uppnått i sin karriär, säger källan.

På söndag spelar Zlatan Ibrahimovic sin första tävlingsmatch med Manchester United när laget möter Leicester i Community Shield-finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM