Jordan Larsson om OS: ”Jag blev ledsen”

FOTBOLL

Anfallaren om att bli stoppad från OS

Helsingborg stoppade Jordan Larsson från OS.

Nu talar anfallaren ut om beslutet.

– Det är klart att jag blev ledsen, säger Larsson till Kvällsposten.

Helsingborgs IF dras med stor skadeproblematik på anfallssidan. Inför dagens match mot BK Häcken saknas Mikael Dahlberg, Matthew Rusike och Linus Hallenius alla på grund av diverse skavanker.

Med anledning av den prekära situationen meddelade Helsingborgs IF i förra veckan att de stoppar Jordan Larsson från OS i Rio de Janeiro.

”Står bakom beslutet”

– Vi hade en bra dialog hela tiden, men jag hade också på känn ganska tidigt att jag inte skulle få åka. Sedan är det klart att jag blev ledsen. Jag har alltid velat åka till Brasilien och att kunna få spela fotboll där, inte minst med tanke på att det är OS, det är något inte många fotbollsspelare får uppleva. Det var en fantastisk möjlighet för mig, men samtidigt förstår jag Helsingborg och står bakom det beslutet som togs till 100 procent, säger Jordan Larsson i en intervju med Kvällsposten och lägger till:

– Men det är klart att det var tråkigt.

Tre tonåriga anfallare

Beslutet att stoppa Jordan Larsson från OS togs av hans pappa och tillika tränare Henrik.

– Han lider med mig, så är det ju. Som pappa ville han inget hellre än att jag skulle få åka och uppleva detta. Men som tränare måste han tänka på Helsingborgs IF:s bästa. Så är det, jag tror inte att jag hade velat vara i den situationen. Men han gjorde det bra, och med tanke på vilka skador vi har nu så gjorde han ju också rätt.

Till eftermiddagens match mot Häcken har Helsingborg tvingats ta ut tre stycken tonåriga anfallare. Förutom 19–årige Larsson finns den 18–åriga duon Moustafa Zeidan och Max Svensson med i truppen.