Sågade av veteranen – före 0-5–kollapsen

avMichael Wagner

Elfsborg körde över Falkenberg i andra halvlek: "Klappar ihop"

Foto: Bildbyrån

BORÅS. Stefan Rodevåg tyckte att Falkenberg var ”bedrövliga” första 20 minuterna.

Undra vad FFF-anfallaren tyckte om bottenlagets avslutande 40 minuter…? Då rann Elfsborg i väg till en förkrossande 5-0-seger.

– Jag är besviken över att vi klappar ihop så, säger tränaren Hasse Eklund till CMore.

Falkenberg är överlägsen jumbo i allsvenska tabellen och inte blev det lättare när Elfsborg på Borås Arena tidigt fick en enkel (?) tidig straff.

Pigge Daniel Gustavsson ramlade omkull när han fick en lättare knuff, eller tackling, av gästernas Felipe Carvalho efter sex minuters spel.

FFF inte ofarligt

Domare Kristoffer Karlsson dömde straff, som Viktor Claesson enkelt lättade in mitt i målet.

Elfsborg hade väldigt mycket av spelet, flera målchanser men Falkenberg var inte ofarligt när man lyfte upp spelet vid 0-1-underläget.

Stefan Rodevåg hade en nick över i ett mycket bra läge bland annat.

I pausintervjun med CMore konstaterade Falkenbergveteranen.

"Bedrövliga"

– Vi var bedrövliga första 20 minuterna. Vi var inte med alls då. Sedan kommer vi längre upp i banan och skapar lite lägen.

– I andra halvlek måste vi sätta lite fart, komma till inlägg, sa Rodevåg till CMore.

Men om första 20 minuterna var jobbiga för Falkenberg var det inget mot vad de avslutande 40 minuterna blev.

Elfsborgs skyttekung Viktor Prodell serverade nyförvärvet Daniel Gustavsson till hans första mål i Boråströjan (51) innan Prodell själv gjorde 3-0 (60).

Läckert av Lundevall

Sedan tappade i övrigt duktige Otto Martler in Issam Jebalis distansrullare till 4-0 (74) innan Simon Lundevall med först en tunnel och sedan en precisionsknorr fastställde förnedringen till 5-0 (77) med ett mycket läckert mål.

– Tv-bilderna talar för sig själva. Jag är oerhört besviken över att vi släpper in fem mål, att vi klappar ihop så, säger FFF-tränaren Hasse Eklund till CMore. Nu gäller det att plocka fram stoltheten till nästa match och visa att vi aldrig ger upp. Det går inte att gå omkring och tycka synd om oss själva som efter Elfsborgs 2-0-mål.

Nöjd Haglund

Magnus Haglund var desto mer nöjd:

– När vi får igång vårt spel, vårt rörelsemönster och passningsspel då har vi förutsättningarna att göra många mål, säger Elfsborgstränaren som hyllade sin allsvenske debutant, bolltrygge centrale mittfältaren Simon Olsson, 19.