”Vi hade lika väl kunnat sluta tia”

avKristopher Karlsson

Arsene Wenger missnöjd med andraplatsen

Arsenal stormade förbi Manchester City och Tottenham i slutet av säsongen och slutade tvåa.

Men även om fansen njöt av att passera Tottenham i sista omgången är Arsene Wenger missnöjd.

– Vi är tvåa i ligan och vi vill vara etta, säger han.

I flera veckar har Arsene Wenger försökt tona ner kritiken mot hans Arsenal brist på framgångar denna säsong. Men nu, efter att säsongen är över och Arsenal slutat tvåa bakom Leicester, ger han en ganska brutal syn på Arsenals säsong.

Wenger – som tidigare sagt att han är stolt över sitt facit att hålla klubben i topp fyra samtidigt som rivaler som Manchester United och Chelsea haltat – berättar nu att årets andraplats inte är vad han ville ha från denna säsong.

”Resten är skräp”

I och med Arsenals 4-0-seger mot Aston Villa hoppade man förbi ärkerivalen Tottenham i tabellen – vilket gladde Arsenal-fansen.

Men att slå sina lokalrivaler är inget att skriva hem om, menar Wenger.

– Vi är tvåa i ligan och vi vill vara etta. Och är man inte etta kan man lika gärna vara tia eller tolva. Man kan lika väl säga att etta är bra och resten är skräp, säger Wenger enligt Goal.

Känga till rivalerna

Samtidigt medger han att det vore snudd på omöjligt att klå årets Leicester.

– Vi vill vinna mer, vi vill vara etta. Men samtidigt har vi samlat ihop över 70 poäng i Premier League och det är inte enkelt. Det är bara att lyfta upp händerna och säga att Leicester gjort något exceptionellt. De förlorade bara tre matcher. Men vi slog dem två gånger, säger Wenger och fortsätter:

– Så ni borde titta på alla andra lag. Vi är inte nöjda med att vara tvåa men de andra 18 lagen bakom oss vore nöjda med att vara i vår position.

ARTIKELN HANDLAR OM