”Han kommer förstås inte att värva Zlatan”

FOTBOLL

Legendaren avslöjar varför Wenger lär nobba svensken

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att spela i Arsenal nästa säsong.

Det menar Arsenal-legendaren Paul Merson – som hävdar att Arsene Wenger aldrig hade värvat den typen av spelare.

– Wenger vill inte ha någon i omklädningsrummet som ifrågasätter honom.

Foto: Merson i Arsenal-tröjan.

Zlatan Ibrahimovic har mindre än två månader kvar på sitt kontrakt med Paris Saint-Germain innan han blir bosman och kan välja och vraka bland intresserade klubbar som vill ge honom kontrakt utan att behöva betala PSG någon övergångssumma.

En av klubbarna som uppgetts vara intresserade de senaste veckorna är Arsenal.

I fredags fick Arsenal-tränaren Arsene Wenger frågan om hur pass intressant svensken var – men tonade ner ryktena.

– Vi är inte på jakt efter Zlatan just nu, sa Wenger bland annat.

”Då hade fansen varit glada”

Det svaret kritiseras nu av förre Arsenal-spelaren Paul Merson, som menar att fransmannen borde ha kittlat fansen med att öppna dörren för en värvning:

– Wenger måste spela spelet med fansen ibland. Som när han blir frågad om Zlatan Ibrahimovic. Allt han behöver säga säga är ”Jag hade älskat att värva honom, om han vill komma till London så vill jag ha honom”. Då hade fansen varit glada. Om man inte får honom så får man inte honom. Men säg inte ”Oj, jag är inte säker”, säger Merson enligt London Evening Standard.

”Vill inte ha folk som skriker”

Men någon flytt till Arsenal för svensken tror inte Merson på. Zlatan hade nämligen inte klickat med Wenger, menar Merson:

– Ibrahimovic är en vinnare. Han har vunnit 13 ligatitlar i så många olika ligor. Men Wenger kommer förstås inte att värva honom eftersom Zlatan hade ifrågasatt honom. Han vill inte ha någon i omklädningsrummet som ifrågasätter honom. Han vill inte ha folk som kommer in i omklädningsrummet efter match och börjar skrika. Han vill bara ha folk som kommer in för att återhämta sig, säger Merson.

ARTIKELN HANDLAR OM