Kujovic toksågas av sin egen tränare

Har bara spelat fyra minuter – det ser inte ut att bli fler...

Hyllad skyttekung i Sverige.
Hånad bänknötare i Belgien.
Nu har Gents tränare tröttnat på Emir Kujovic.
– Det är ingen bra situation för honom här i Gent, säger Hein Vanhaezebrouck.

Emir Kujovic är ytterligare en allsvensk profil som försvunnit ner i det – för svenska spelare – deprimerande slukhål som är den belgiska ligan. Allsvenskans skyttekung för säsongen 2015 har bara mäktat med fyra minuters ligafotboll sedan han anslöt till KAA Gent. En hopplös situation för landslagsanfallaren, som knappast förbättrats eftersom tränaren Hein Vanhaezebrouck nu har gått ut och grundligt sågat Kujovic i belgiska tidningen Het Nieuwsblads pappersupplaga.

”Han är inte lösningen”

Vanhaezebrouck fick frågan om varför Kujovic inte deltog i klubbens Europamatch mot ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk, och gav ett tydligt svar.

– En spelare som inte platsar i en vanlig cupmatch mot ett lag från andradivisionen (Lierse) är inte lösningen i en match mot Sjachtar, säger tränaren.

Sågar Kujovic

Sedan fortsätter han lägga ut texten om läget för anfallaren i Gent.

– Det är inte bra situation för honom här i Gent. Han kan göra mål, det är sant, men på den här nivån behöver man något mer. Att bara kunna göra mål räcker knappast. Du måste ju vara delaktig i spelet, pressa motståndarnas defensiv, säger han.

”Det blir väldigt svårt för honom”

Enligt Vanhaezebrouck tyder i princip ingenting på att Kujovic kommer kunna ta en startplats i laget.

– Det finns många saker som gör det svårt för honom att lyckas i mitt lag. Om jag tror att situationen kan ändras för honom snabbt? Jag tror att det blir väldigt svårt för honom.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln