Kan lämna Bajen: ”Behöver matcher”

FOTBOLL

Norsk klubb ute efter Bajens yttermittfältare

Norska Mjölndalen är intresserade.

Nu öppnar Lars Mendonca Fuhre för att lämna Bajen.

– Jag behöver spela matcher, säger mittfältaren.

Den 26-årige norrmannen har inte deltagit en enda minut i tävlingsspelet än så länge. Lars Mendonca Fuhre har följt Hammarbys cupmatcher från sin bänkplats. Samtidigt behöver Bajen banta kvoten av utländska spelare i truppen.

Tidigare i veckan rapporterade norska Drammens Tidene att den snabbe yttern var intressant för Mjölndalen, som hör hemma i Norges andradivision.

"Har hört rykten"

– Vi är i kontakt med både Hammarby och Lars Fuhre. Vi tror att den här affären kan gå igenom. Fuhre är en spelare med spännande egenskaper, sa sportchefen Kenneth Karlsen till tidningen och fortsatte:

– Dialogen med både Lars och Hammarby är positiv. Det är aktuellt med både en permanent övergång, men också en utlåning. Vi vill helst ha det första.

När Sportbladet träffar norrmannen efter Hammarbys träning bekräftar han intresset.

– Jag har hört rykten om det, ja.

Hur ser du på det?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi får se vad som händer. Men i första hand är det tal om en utlåning som jag förstår det.

Inga problem med att stanna

Skulle du kunna tänka dig att bli utlånad?

– Vi får se. Det beror ju på mitt personliga avtal i så fall. Men jag trivs jättebra i Stockholm som stad, och i Hammarby som förening. Jag har inga som helst problem med att vara kvar här hela kontraktstiden.

Vad vill du helst?

– Svårt att säga. Jag vill ju spela matcher, men mer än så vill jag nog inte säga.

Hur har den senaste tiden varit?

– Jag har mest varit på bänken, men jag köper konkurrensen. Självklart hade det varit härligt att spela på Tele2 framför fansen, men jag vill framför allt spela matcher.

På söndag spelar Hammarby semifinal i svenska cupen mot Häcken på Tele2 Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM