Keane om United: ”Gäng främlingar”

FOTBOLL

”Måste kunna hantera press och förväntningar”

Foto: Roy Keane.

Roy Keane kritiserar dagens Manchester United.

Det är inte som det lag han en gång spelade i.

– Det ser ut som att ett gäng främlingar kastats ihop, säger Keane enligt Daily Mail.

Manchester Uniteds förre mittfältare och lagkapten Roy Keane är frustrerad över vad han sett laget prestera de senaste två åren.

- Jag blir sorgsen av vad jag sett från United de senaste åren, säger Keane enligt Daily Mail.

Krymper när de tar på sig tröjan

Keane som spelade många år i Manchester United under Alex Fergusson menar att spelarna inte verkar känna den stolthet som han kände. Spelarna verkar rädda för att begå misstag istället för att vara stolta.

– När jag var i Manchester United och drog på mig matchdräkten kände jag mig tre meter lång. Några av killarna som finns där nu verkar krympa istället, säger Keane.

"Var är karaktärerna?"

Vidare menar Keane att spelarna inte verkar klara av den press som man har när man spelar för klubben, de måste kunna hantera de förväntningar som finns.

– Du måste kunna hantera press och förväntningar. Den här gruppen verkar kämpa med det. Jag vet att de har många skador och man märker hur viktig en Wayne Rooney i form är. Men var är karaktärerna? Var är ledarna?, säger Keane.

I torsdags åkte Manchester United ur Europa League mot Premier League rivalen Liverpool. Klubben ligger sexa i ligan och måste kriga för att nå Europaspel nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM