Premier League

Tungt poängtapp i Fergies comeback

Lindelöf från start när United tappade

avAndreas Käck

Sir Alex Ferguson var tillbaka på Old Trafford.

Då fick han se sitt United tappa poäng – mot nykomlingen Wolverhampton.

– Det var inte vår dag i dag, säger Victor Nilsson Lindelöf, som spelade från start för fjärde matchen i rad.

Den stora snackisen inför Manchester Uniteds hemmamöte mot Wolverhampton? Att legendaren Sir Alex Ferguson var tillbaka på Old Trafford för första gången sedan han opererades för hjärnblödning.

76-åringen tog plats på VIP-läktaren och fick stående ovationer av hela arenan. Men han fick inte se sitt lag vinna.

Det började visserligen bra för United, där Victor Nilsson Lindelöf fick spela från start för fjärde matchen i rad (Champions League-matchen mot Young Boys inräknad). Man tog nämligen ledningen med 1-0 i den 18:e minuten sedan Paul Pogba på ett fenomenalt sätt spelat fram brassen Fred som gjorde sitt första mål i United-tröjan.

Mourinho sågar offensiven

Men kallduschen skulle komma.

I den 53:e minuten blev Luke Shaw bortgjord ute på sin vänsterkant och ett inspel – som Lindelöf försökte stöta bort utan att lyckats – hittade fram sitt Joao Moutinho som satte 1-1, vilket blev slutresultatet.

– Ett rättvist resultat, säger José Mourinho.

– Vi förtjänar att straffas i dag. De började matchen mycket bättre än oss; de var mer aggressiva och spelade med mer intensitet. Jag vet inte varför, men de var mer motiverade än oss. Och ärligt talat förväntar jag mig mer av mina offensiva spelare. De är inte tillräckligt kreativa och rör sig inte tillräckligt mycket. Sista tio skapade vi en del chanser, men överlag förtjänade vi inte att vinna, säger Mourinho.

”Lindelöf skakig”

Lindelöf spelade alla 90 minuter, men lyckades inte imponera på lokaltidningen Manchester Evening News, som gav honom en femma (av tio) i betyg.

”Hade en skakig insats mot Helder Costa och Raul Jimenez”, skriver tidningen.

Till Manchester Uniteds tv-kanal säger Lindelöf själv så här om matchen:

– Vi ville vinna i dag, vi ville ha tre poäng, men det här är fotboll och i dag var inte vår dag. Vi försökte, men de försvarade sig bra och kämpade väl. Jag tycker att vi saknade lite i anfallsspelet, lite jävlar anamma i straffområdet. Men som jag sa: Det var inte vår dag.

Foto: CARL RECINE
Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM