Inför derbyt: AIK varnar biljettköpare

Fullsatt på Friends arena i mötet mot Hammarby

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Stockholmsderbyt på söndag är utsålt på Friends arena.

Nu varnar AIK ovana biljettköpare för att bli lurade.

Vi ser i dag en ökad marknad för andrahandsförsäljare”, skriver klubben på sin hemsida.

Trots Hammarbys poängtapp mot Sirius i går väntas helgens derby på Friends arena bli ett av de största som någonsin spelats.

Serieledande AIK är med nio omgångar kvar fyra poäng före ”Bajen” och väntas ta emot Stockholmsrivalen på en slutsåld nationalarena inför knappt 50 000 åskådare.

Nu väljer AIK, som förra året snittade 17 807 åskådare i allsvenskan, att gå ut med en varning till åskådare som inte är frekventa köpare av matchbiljetter.

En ökad biljettförsäljning innebär också besökare som inte är vana att gå på AIK:s hemmamatcher eller att köpa biljetter till AIK:s evenemang”, skriver klubben på sin hemsida.

”Överpris eller ogiltig biljett”

Meddelandet fortsätter:

Vi ser i dag en ökad marknad för andrahandsförsäljare, som exempelvis Viagogo och Biljett.nu, när det gäller AIK:s matcher och kanske framför allt matcher som lockar mer publik än vanligt”.

Matchen är som sagt slutsåld men det kan dyka upp eventuella biljetter i retur.

AIK uppmanar de som önskar få tag i en biljetter att köpa dessa via klubbens officiella kanaler, det vill säga aikbiljett.se och friendsarena.se.

Köper du biljett via icke-auktoriserad försäljare (inklusive personer som säljer biljetter precis utanför arenan i anslutning till match) riskerar du att betala överpris eller i värsta fall köpa en ogiltig biljett”, skriver AIK.

AIK-Hammarby spelas på söndag klockan 15.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE